Yalçın Topçu ‘ Okuyarak öğrenecek, severek anlayacaksınız’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Ankara Gölbaşı’nda özel bir kolejin Mevlana haftası etkinliğinde Mevlana’nın ‘ Okuyarak öğrenecek, severek anlayacaksınız’ sözüne atıfta bulundu.

Çok sayıda eğitimci, öğrenci ve öğrenci yakınlarının bulunduğu toplantıda Topçu şunları söyledi ‘…

Tunafen Kolejimizin değerli kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Alper Şahin hocam, sevgili öğrenciler, çok kıymetli öğretmenlerimiz,

Gölbaşı Çorumlular Birliği Başkanı Sayın Osman Uluç, sizleri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum.

Değerli Hazirun,

Sevgili Öğrenciler;

Bilindiği üzere 7-17 Aralık tarihleri arası Mevlâna Haftası olarak kutlanmaktadır.

Hz. Mevlâna'nın 749. Vuslat Yıldönümünde, Gölbaşı Çorumlular Birliği Başkanı Sayın Osman Uluç Bey’in vesilesi, okulumuzun kurucusu Sayın Alper Şahin hocamızın daveti ile sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyor kendilerine teşekkür ediyorum.

Değerli katılımcılar,

Sevgili Öğrenciler;

Günümüz dünyasında, tüm insanlığın her zamankinden daha çok barışa ve hoşgörüye ihtiyaç duymakta olduğu bir gerçektir.

Hepimiz biliyoruz ki Cenabı Hak, yaratmış olduklarının birçoğundan biz insanları üstün kılmıştır.

Bu düsturdan hareketle her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan, barışın ve hoşgörünün sembolü olan Mevlâna Celaleddin-i Rumi'nin anlayışı günümüzde İnsanlığın bir tamamı için zaruri ihtiyaç ve barış, sevgi ve hoşgörü için kesin bir reçetedir.

Nizam ve Merhamet Medeniyetinin temsilcisi olan atalarımız tarihin her devrinde Yunus Emre’nin “Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü” anlayışını şiar edinmiş,  gittiği her yere barışı, adaleti, refahı imarı, ihyayı ve hoşgörüyü götürmüş, kimsenin diline ve dinine baskı uygulamamış, sivilleri katletmemiş, soykırım yapmamış çocuğa, kadına, yaşlıya ve elinde silah olmayanlara asla dokunmamış ve sömürmemiştir.

Değerli Hazirun,

Sevgili Öğrenciler;

Bilindiği üzere, BM Genel Kurulunun,10 Aralık 1948 de, Irk, dil ve din ayrımı olmadan bütün insanların temel hakları ile ilgili, ’İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni’ kabul ettiği 10 Aralık günü, her yıl ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanıyor.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile 7-17 Aralık Mevlâna Haftası’nın, başta Çin’in Uygur Özerk Bölgesi olmak üzere gönül coğrafyalarımızda devam eden kültürel baskıların, soykırım ve zulümlerin, dökülen masum kanların son bulmasına, dünyamızda barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını diliyor, Hz. Mevlana’nın; ”Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın,”

Dediği gibi okuyarak öğrenen, severek anlayanlardan olmamız dileğiyle sözlerime son veriyor, sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum’ dedi.

Kaynak:gapolaygazetesi