GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve genel başkan yardımcısı Latif Şimşek Türk dünyası parlamenter Birliği vakfı başkanı Abdullah Çalışkan’ı ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vakıf başkanı Abdullah Çalışkan Türk dünyasında her alanda iş ve güç birliğinin artarak devam edeceğine vurgu yaparak şunları söyledi ‘ Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Vakfımız 2016'dan beri birçok faaliyetlere imza attı ve özellikle Türk dünyası birlikteliği için birçok çalışmalar yaptık, İnşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Dün çok önemli bir etkinliğimiz vardı, Türk dünyası birlik ve dayanışma gecesi. Orada Türk dünyasından mühendisler, diplomatlar olsun, birçok sivil toplum kuruluşları, yasama yürütme yargının birçok mensuplarıyla gerçekten güzel bir atmosfer oluştu.

Türk Dünyası müzik topluluğu programda sahne aldı. Bu ve benzeri çalışmalarla amacımız kuruluş amacında da olduğu gibi, Türk dünyası ve akrabaları toplulukları arasında birlik beraberlik dostluk kardeşlik ve dayanışmayı sağlayabilmek, bunun için her türlü çalışmayı yapmak ve yapmaya devam etmektir. Bu kapsamda iş konseyimizi kurduk, gençlik konseyimizi kurduk, basın konseyimizi kurduk, değerli gazeteci abimiz Latif bey aynı zamanda basın konsey başkanımız. İnşallah her geçen gün basın konseyimizde çalışmalarıyla daha da güçlenecek.

Bunlarla Türk dünyası birliklerinin ayaklarını sağlam bir şekilde oturtmaya çalışıyoruz. Parlamenterler de bu işe öncülük ediyorlar, ama sadece parlamenterler değil burası herkesin vakfı.  Basın mensubu olsun gençler olsun, bilim insanları olsun, kim olursa olsun burada herkesin kendine bir yeri var. Yeter ki bizimle aynı heyecanı hissetsin. İnşallah çok daha güzel çalışmalar gelecekte yapacağız sizlerin desteği ve dualarıyla.

Cemiyetiniz adına şahsınıza tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesin de dostlarımıza bizi izleyen herkese vakfımızdan selamlarımızı saygılarımızı sunuyorum, size de ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum’ dedi.

KIYMAZ: 21.YÜZYIL TÜRK ASRI OLACAKTIR

Ziyarette Vakıf çalışmaları hakkında bilgiler alan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 21.yüzyılın Türk asrı olacağına dikkat çekerek şunları söyledi ‘Gorbaçov sonrası dağılan SSCB ile birlikte esaret altındaki Türkler bağımsızlıklarına kavuştu. Türkiye bu duruma hazırlıklı değildi. Yeni yeni son zamanlarda artırılan işbirliği ve buna yönelik geliştirilen politikalarla artık Türkiye’de yalnız değil, Türklerde yalnız değil.

Gaspıralı İsmail’in bir nevi misyonuna hizmet edilen bu Vakıfta bulunmaktan şeref duydum. Çalışmalarınıza her zaman destek vereceğiz. Başarılar diliyorum’ dedi.

Kaynak:gapolay gazetesi