Kahramanmaraş'ta Kahramanlar Offroad Kulübü (Karoff) ve Hayvanların Sesi Derneği’nin yaban hayatını yaşatmak için düzenledikleri sosyal sorumluluk projesine destekte bulunuldu.

Periyodik olarak 3 yıldır büyükşehir işbirliğiyle düzenlenen proje ile doğal yaşamı korumak ve yaban hayvanlarının soğuk kış şartlarında hayatta kalmasını sağlamak amacıyla dağlık ve ormanlık arazilerin muhtelif bölgelerine yem bırakılıyor.

Büyükşehir’in desteğiyle 400 kilogram farklı çeşitlerden mama ve yem, Kahramanlar Offroad Kulübü ve Hayvanların Sesi Derneği gönüllüleriyle birlikte belirlenen bölgelere bırakıldı. Yem bırakılan bölgeler arasında, Onikişubat İlçesi İsmailli, Döngele, Rahmancılar Mahalleleri kırsalı yer alıyor.

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ise kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Uluğbaba, Akdağ, Hisar, Şengil bölgelerine yem bırakıldı.

Özellikle kar yağışının yoğun olduğu ve dağ keçilerinin yoğun olarak yaşadığı bölgelere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dağ keçileri ve yaban hayvanlar için yem bıraktı.

Kaynak:PHA