Afrika Vize ve Danışmanlık Merkezi (AFDA) Ankara’da düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Dışişleri Bakanlığı Afrika Genel Müdürü Elif Çomoğlu Ülgen, AFDA Yönetim Kurulu Başkanı Osaman Genç ve Afrika ülkelerinin Ankara'daki mukim büyükelçileri ve birçok davetli katıldı.

AFDA’nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı başdanışmanı Yalçın  Topçu;

“Türkiye devletinin ve milletinin Afrika ülkeleri ve Afrika halkı ile ilgili bakışı, birlikte kazanıp, birlikte büyüyerek, yerin üzerinde yaşananlara barış ve esenlik içinde mutlu ve müreffeh bir hayat sağlamaktır.

Türkler dün de, bu gün de, Afrika’ya birileri gibi yerin altında olanlar için gitmiş veya gidiyor değildir.

Afrika’yla ve Afrika halkı ile ilişkilerimiz, insan öncelikli ve insan merkezli olup, kazan kazan esasına dayalı kardeşlik elini uzatmak içindir. 

Huzurlarınızda büyük bir memnuniyet ve şükranla ifade etmek isterim ki, Türkiye ve Türk insanının, Afrika ülkeleri ve halklarıyla her alandaki ilişkisi,

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özel gayret ve çabaları ve Türk samimiyeti anlayışıyla, kardeşlik ve dayanışma esasında artarak ilerlemektedir.

Sözlerime son verirken, bu birlikteliğinizin, Türkiye ve Afrika ilişkileri için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong’da yaptığı konuşmada, AFDA'nın Türkiye-Afrika arasındaki ilişkilere katkı sağlayacağını, kurumun sadece Afrikalılara değil Türklere de hizmet edeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından merkez kurdele kesilerek açıldı.

Kaynak:gapolaygazetesi