TBMM Milli savunma Komisyon başkanı Ahmet Aydın Adıyaman’da depremin ilk günü sabah saatlerinden beri sorunları gece gündüz takıp ettiğini söyledi.

AK parti gurup başkan vekili Özlem Zengin deprem bölgesinde incelemelerde bulunduğu Kahramanmaraş ve Adıyaman’da incelemeleri sonrası TBMM milli savunma komisyon başkanı Ahmet Aydın’la bir araya geldi.

Ahmet Aydın depremde Adıyaman’da meydana gelen hasar ve yaraların sarılmasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Aydın' Adıyaman depremde çok kayıp verdi. , Mevcut yapıların dörtte biri gitti hasarlı ve yıkılacaklarla beraber şehrin 4/3 u ortadan kalkmış olacakbu oran çok büyük bir oran.

Devletimiz her alanda Adıyaman’ı inşa etmek vatandaşların barınma sorunlarını çözmek için hızlı çalışıyor. İlk etapta konteyner kentler inşasına başlandı. Çadırlar dağıtıldı. Kente elektrik su doğalgaz verilmesi için çaba gösteriliyor.

Gölbaşı ilçemizde yıkım büyük oldu, Besni ilçemizde kayıplar verdik.

Bir taraftan Çadırken kuruldu 50 binden fazla çadır dağıttık. Fakat bu çadır kentlere rağbet %65 düzeyinde vatandaş genelde yıkık binasının hasarlı binasının yakınında çadır kuruyor. Bireysel çadır talebi çok oluyor.

İlk etapta prefabrik evlerde konteynır kentler oluşturuluyor barınma ıçın hızlı çalışıyoruz.

Devlet millet el ele vererek koordınelı çalışarak bu enkazları kaldıracağız ve kenti kuzeyde depreme dayanıklı bir kent oluşturacağız.

Büyük bir felaket yaşadık birlikte yaraları saracağız ’ dedi.

Kaynak:GAP olay gazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz