Aydın ' Adıyamanımızda her zaman en öncelikli çalışmalarımızda olan, büyük önem verdiğimiz sulama çalışmaları ve yatırımlarında hükümetimiz icraatlarına hızla devam etmektedir.

Bugüne kadar göstermiş olduğumuz ciddi hassasiyetin karşılık bulması, çabalarımızın ve takiplerimizin netice vermesi Adıyamanımız için oldukça sevindiricidir.

Bu bağlamda, Koçali Baraj projemizde bir önemli eşik daha aşılmaktadır.

Koçali Sulama Yaklaşım Kanalı ve Tünel Projesi İle,

187.000 dekar zirai arazinin sulaması yapılacak,

35 bin kişiye istihdam,

Yıllık 235 milyon gelir sağlanacaktır.

107 GWh HES ve basrj inşaatı, sulama yaklaşımkanalı pro

31,54 hm3/yıl içme suyu temin edecek olan 5570 metre uzunluğundaki tünel ile ilimizin tarımsal kalkınmasına muazzam bir güç katacaktır.

Koçali Baraj inşaatı, Sulama inşaatı ve Yaklaşım Kanalı ve Tünel Projesi inşaatları süratle devam etmekte olup, topraklarımızın suyla, rahmetle, bereketle kavuşacağı günlerde, Adıyamanımız ve ilçelerimizde sulama anlamında tek karış toprak kalmayana kadar çalışmalarımız devam edecektir.

Her manada ilimiz ihtiyaçlarının giderilmesi ve bu yatırımların kazandırılması noktasında bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMİRLİ, milletvekilli arkadaşlarımız, DSİ Genel Müdürümüz ve ekibiyle, Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, teşkilat mensubu arkadaşlarımız ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Koçali Sulama Yaklaşım Kanalı ve Tünel Projesi’nin şimdiden ilimize ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim.' dedi.

Editör: TE Bilişim