Yalçın TOPÇU ’ Aliya İslam Dünyasının Evladıdır’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada ‘İnsanlığın ve İslam dünyasının bu büyük evladını vefatının yıldönümünde özlemle, rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz’ dedi.

Uluslararası Aliya İzzetbegoviç Onursal başkanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın topçu şunları söyledi  “Değerli kardeşlerim.

Bosna-Hersek'in ilk cumhurbaşkanı olan 8 Ağustos 1925, Bosna-Hersek’in Bosanski Samac şehrinde dünyaya gelen faşizme ve komünizme karşı verdiği mücadele nedeniyle hapislerde çileler çeken dünyanın gözü önünde halkına yapılan soykırıma rağmen onurlu bir mücadele ile çok sevdiği halkına bir devlet bırakan dünya tarihinin büyük bilge liderlerinden merhum Aliya İzzetbegoviç’i vefatının seneyi devriyesinde anmak ve anlamak için birlikteyiz.

Cennet mekân Aliya;

“Bu günleri gösteren yüce Allah'a hamt ediyorum. Tarihimizi kanımızla yazdık. Ben Avrupa'ya giderken kafam önümde eğik gitmiyorum. Çünkü; çocuk, kadın ve ihtiyar öldürmedik. Çünkü; hiçbir kutsal yere saldırmadık. Oysa, onlar bunların tamamını yaptılar. Hem de Batı'nın gözü önünde; Batı medeniyeti adına.” diyerek insanlığa ve bilhassa batı medeniyetine insanlık dersi veren ve insan olan herkesin ‘ İzzet’i’ olan bir Bilge Liderdir.

Bilge Lider Aliya; “Allah'a hamd ediyorum ki bugün elimdeki dalgalanan bayrağı teslim edeceğim inanmış yüzbinler var. Artık Bosna Hersek hür ve bayrağımız kendi topraklarımızda dalgalanıyor. Selam sana ey halkım. İmanınıza, bayrağınıza ve devletinize sımsıkı sarılın." sözleriyle 19 Ekim 2003 de Hakka yürümüştür.

Onun sözleri ülkümüz, yolu yolumuz, emaneti Bosna da başımızın tacıdır.

İnsanlığın ve İslam dünyasının bu büyük evladını vefatının yıldönümünde özlemle, rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.

Makamı âli, mekânı cennet olsun inşallah.

El-Fatiha” dedi.

Haber:gapolaygazetesi