ASKEF KEMER’DE KÜLTÜR SANAT ŞÖLENİ YAPTI

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat Bilim Dernekleri Federasyonu (ASKEF) tarafından organize edilen, Kemer Belediyesi tarafından desteklenen, 31. Uluslararası Kemer Türk Dünyası Kültür ve Sanat Şöleni Antalya’nın kemer ilçesinde gerçekleştirildi.

ASKEF tarafından bugüne kadar 30. defa düzenlenen Türk Dünyası şölenin 31. Si Antalya-Kemer de yapıldı.

 3 gün süren etkinlikler de ilk 22 sanatçının katıldığı karma resim sergisi açıldı. Akşam da şairlerin ve sanatçıların katıldığı etkinlik düzenlendi.

2.gün Elamir Resort otelde gündüz etkinliği akşam da Kemer Belediyesi Kültür Salonunda yapılan konser şölenine ilgi büyük oldu.

Etkinliklere ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, Başkan Yardımcısı Selami Yağar, başkan yardımcı Av.Nilgün Seçen, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Güzel, Gonca Aydemir, Ali Küçük,    Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin de katıldı.

Şölene, 5 ülkeden yaklaşık 100 akademisyen, şair, halk ozanı, ressam, ses sanatçısı ve yazar katıldı

Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan program kapsamında Nilgün Seçen sunumuyla sanatçılar Aşık Selami Yağar, Abbas Tuncay, Fahriye Güney, Nazgül Osmunova şarkılarıyla, Darika Adatovna Acar da Kırgız dansıyla  Türk dünyasına ait ezgiler söylendi. Söylenen eserler, salona gelenler tarafından ilgiyle dinlendi ve büyük alkış aldı.

KATILIMCILAR KEMERİ GEZDİ

Cuma günü Elamir Otel’de açılışı yapılan resim sergisi, sergiyi gezenlerin büyük beğenisini toplarken 3.  Şölene katılanların Kemer gezisiyle sona erdi. 

ASKEF Genel başkanı Savaş Ünal; bu etkinliklerde ki amacımız Türk kültür ve sanatını bizden sonra ki kuşaklara en yalın, en temiz bir şekilde aktarmaktır. Bizler, 12 yıldır Türk dünyasında birlik ve beraberliğe tüm yönetim kurulu olarak canı gönülden çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz dedi.

Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin de, yaptığı konuşmada proje bize geldiğinde bu kadar büyük ve anlamlı olabileceğini tahmin edemedik, ASKEF yönetimi çok güzel bir program hazırlamışlar 2023 yılının Ekim ayında sezon sonuna doğru  ASKEF ile birlikte bugüne kadar yapılmış en kapsamlı etkinliği Kemer de yapmayı düşünüyoruz’ dedi.

KARADUMAN AİLESİ İLGİ ODAĞIYDI

GAP gazeteciler birliği genel başkan yardımcısı Gazeteci-Yazar Rıfat Karaduman ve eşi ressam Seyhan Karaduman şenlikte en çok ilgi görenler arasındaydı. Ressam Seyhan Karaduman’ın onlarca resim çalışmasının sergilendiği salonda izleyiciler hayranlıklarını gizlemezken, Silifkeli olup Antalya bölgesinde ikamet edenlerde Karaduman ailesiyle bir araya gelmek için çaba gösterdiler.

Rıfat Karaduman: ASKEF’i tebrik ediyorum

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Gazeteci-Yazar Rıfat Karaduman Savaş Ünal ve arkadaşlarını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek şunları söyledi ‘.. Kültür sanat faaliyetlerini yıllardır belli bir düzeyde sürdüren Savaş arkadaşımız tebrik ediyorum. Çeşitli ülkelerden sanata kültüre duyarlı kimseleri bir araya getirme başarısı gösteriyor. Bizlere düşende destek olmaktır.

Kemer festivali başarısından dolayı ASKEF’i tebrik ediyorum ‘ dedi.

Kaynak:GAP olay gazetesi