2014 yılında yapılan parlamenter sistemle milletvekillerin oyları ile ilk kez Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçişinin ardından halkoyu ile yapılan seçimlerde Türkiye'nin ilk başkan unvanını almıştı.

Muhalefet geçmişte olduğu gibi "367" krizi gibi garabete imza attığı için geçmişten gelen alışkanlıklarını tekrar ülke gündemine getirme çabası ve gayreti içerisinde olduğunu belirten Ahmet Aydın, “Anayasamızda Cumhurbaşkanı adayı olma şartları açıktır. 2017 yılında yapılan değişiklikler ile ülkemizde parlamenterler sistemden "Başkanlık Sistemi “ne geçilmiştir. 2017 yapılan değişiklikler ile "Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir "hükmü ilk kez 24 Haziran 2018 yılında yapılan seçimlerinde uygulanmış ve cumhurbaşkanımız halkoyu ilk defa "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine" göre Cumhurbaşkanı seçilmiştir "dedi.

"Cumhurbaşkanımız yeni sisteme göre ikinci kez aday olacak"

 Muhalefetin geçmişten gelen alışkanlıklarını tekrar ülke gündemine getirme çabası içinde olduğunu ve bunların karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde tekrardan halkın iradesi ile yeniden başkan seçileceğini vurgulayan Aydın,"2023 yılında yapılacak seçimlerde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız yeni sisteme göre ikinci kez aday olacak ve milletimizin takdiri ile inşallah yeniden Başkan seçilecektir. Muhalefet geçmişte olduğu gibi "367" krizi gibi garabete imza attığı için geçmişten gelen alışkanlıklarını tekrar ülke gündemine getirme çabası ve gayreti içerisindedir. “şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim