Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI, Şanlıurfa ziyaret ve temasları sırasında İl Tarım müdürlüğünde kapsamlı bir toplantı bir yaptı.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ziyaretleri sırasında Tarım müdürlüğü Toplantı salonunda Tarım ve Orman Bakanlığının, Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi  (TAKE ) Projesi, Tarım Sektörü Paydaşları ve Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışanları ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Toplantılara;

Tarım İl müdürlüğü toplantı salonunda kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi, toplantının başkanlığını bakan İbrahim Yumaklı yaparken, toplantının moderatörlüğünü Şanlıurfa Valisi Hasan ŞILDAK yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim YUMAKLI, sertifikalı tohum üretiminde Türkiye’de 3. sırada olan Şanlıurfa’da üretilen tohumları çiftçilere teslim etti.

Tohumları teslim alan Esma BULUT, Hatice EMEK, Hatice BULUT, Emine BULUT, Fatma BULUT, İsmail BULUT ve Derviş ERİK bakan Yumaklı ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Tarım bakanı İbrahim YUMAKLI, işlenebilir tarım arazi dağılımında, Türkiye'de 3.sırada yer alan Şanlıurfa’nın sertifikalı tohum üretiminde ülkemiz tohum ihtiyacının %9 unu karşılamakta olduğunu ifade etti.

TAKE programı sonrasında Şanlıurfa Valisi Hasan ŞILDAK moderatörlüğünde tarım, orman ve su alanındaki paydaşları ve Üreticilerin bir araya geldiği toplantı, Bakan İbrahim YUMAKLI başkanlığında yapıldı.

 Toplantıda Şanlıurfa üreticilerinin sorunları ve problemleri masaya yatırıldı. Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında Şanlıurfa’da yürütülecek olan faaliyet ve planlama doğrultusunda gerçekleştirilecek uygulamalardan bahsedildi. 

Bakan Yumaklı Tarımsal Üretim Planlamasının milletimiz için elzem olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa girişimciliğinin hayat bulduğu önemli alanlarda Bakanımız İbrahim YUMAKLI, Tohumculuk Tesisi, Besi Organize Sanayi Bölgesi, Biyoteknoloji Firma incelemelerinde bulundu.

Şanlıurfa'nın ülkemizdeki üretim alanı, hem de üretim miktarı olarak lokomotif illerden birisi olduğuna vurgu yapan Bakan İbrahim YUMAKLI, üreticiler ile olan görüşmesinde Şanlıurfa’ya tekrar geleceğinin sözünü verdi.

KKTC HEYETİ ŞUŞA’YI ZİYARET ETTİ… KKTC HEYETİ ŞUŞA’YI ZİYARET ETTİ…

Şanlıurfa İl Tarım müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen Toplantı ’ya Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa AK parti milletvekilleri Bekir Bozdağ,  Mehmet Ali Cevheri, İbrahim  Eyupoğlu, Şanlıurfa AK parti il başkanı  Ali İhsan Delioğlu, Harran Üniversitesi Dekanı Ahmet Yılmaz, İl Tarım Müdürü  Mehmet Aksoy  ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Haber: GAP olay