Adıyaman indere  mevkiinde yapımı süren TOKİ konutlarında ki beton kalıp malzemelerde eksiklik bozukluk olduğu görüntüleri sosyal medyada ortaya çıkınca, konuyu basın gundeme taşındı. Emlak konut'ta harekete geçerek inceleme yaptırdı ve yüklenici firmaya inşaatın yenilenmesi talimatını verdi.

Emlak Konut tarafından Adıyaman İndere mevkinde yapımı süren deprem konutlarıyla ilgili  basına yansıyan görüntülerle alakalı resmi açıklama geldi.

Emlak Konut GYO, "İlgili firma tarafından yapımı devam etmekte olan “Adıyaman İndere Deprem Konutları A Etabı 1. Kısım İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” hakkında kamuoyuna yansıyan görüntülerden dolayı açıklama yapma zarureti doğmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denilerek açıklama paylaşıldı.

Yusuf Özdemir iddialara Sert Çıktı Yusuf Özdemir iddialara Sert Çıktı

Yapılan açıklamada şunlar söylendi, "Söz konusu olan blokta kalıp donatı kontrolü yapılmıştır. Kalıp inşaasında bir sorunun olmadığı ancak, kalıp sökümü sırasında dökülen betonun kusurlu olup imalat hatasına neden olduğu Emlak Konut teknik personelleri ve saha müfettişleri tarafından tespit edilmiştir. Durum tutanak altına alınmıştır.

Hatalı imalatların tekrarlanmaması için beton santralinin reçetesinde yer alan malzemeler ve reçete oranları hakkında da gerekli önlemler alınmıştır.

Yine söz konusu hatalı imalatı gerçekleştiren yüklenici firma hakkında tahkikat başlatılmış olup, hatalı imalatın telafisi yüklenici firmaya rücu ettirilmiştir."  dendi.

Haber:GAP olay