Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 15 Mart’ta yaşanan sel felaketinden etkilenen Akabe Mahallesi’nde devam eden çalışmaları inceledi. Vatandaşların tüm sıkıntılarını çözmek için bölgede çift vardiya halinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Kuş, evlerin eksikliklerini de gidermek istediklerini söyledi.

Şanlıurfa şehir merkezinden geçen Karakoyun Deresi’nin yatağından taşması sonucu Eyyübiye ilçesindeki Akabe Mahallesi’nde sekiz sokağın tamamen sular altında kaldığı bölgede devam eden iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Mehmet Kuş, selden etkilenen vatandaşlarla sohbet ederek talep ve beklentilerini dinledi.

Akabe Mahalle Muhtarı Yusuf Kaya ile birlikte selden etkilenen sokaklarda devam eden boya ve kilitli parke çalışmalarını inceleyen Başkan Kuş, son iki ayda hem yüzyılın en büyük depreminin yaşandığını hem de sel felaketiyle karşı karşıya kalındığını hatırlatarak, Akabe Mahallesi’nde çok ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Sel felaketinde bu mahallede iki vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatan Başkan Kuş, “Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Ailelerine Cenab-ı Mevlam sabır versin” dedi.

Sel felaketinin ilk anından itibaren Eyyübiye Belediyesi olarak, Vali Salih Ayhan koordinesinde hep sahada olduklarını, Muhtar Yusuf Kaya’nın da olayın ilk dakikasından bugüne kadar işin takipçisi olduğunu belirten Başkan Kuş, şunları söyledi:

Olayın ilk anından itibaren evlerin içindeki kaba temizlikleri gerçekleştirdik. Doğalgaz çalışması nedeniyle sokaklarımızda da çalışma olması nedeniyle tahribatlar vardı. Hemen talimatımızı verdik, Akabe Mahallemizde selden etkilenen sekiz sokağımızın bakım ve onarımını bitirdik. Şu anda dış cephe boyamalarına başladık. Dış cephe biter bitmez tüm evlerin boya badana işlerini tamamlayarak, vatandaşlarımızın evlerini temiz bir şekilde kendilerine teslim edeceğiz.

EN ŞAŞIRTICI SONUÇ ADIYAMAN'DA EN ŞAŞIRTICI SONUÇ ADIYAMAN'DA

Sel basan sokaklardaki evlerde tahrip olan kapı, pencere duvar gibi kısımların yenilenmesi için de kaynak arayışında olduklarını ifade eden Başkan Kuş, Eyyübiye ve tüm Şanlıurfa’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.Muhtar Kaya: Devletimiz ve Milletimiz Yeter Ki Bir Olsun

Akabe Mahalle Muhtarı Yusuf Kaya da sel felaketinin yaşandığı ilk andan bugüne kadar Başkan Mehmet Kuş’un kendilerini yalnız bırakmadığını dile getirerek, “Ne ihtiyacımız varsa kendisine ulaştık, söyledik, sağ olsun yerine getirdi. Şu anda burada, sahadayız. Allah’a şükür sıkıntı yok. Vatandaşlarımız merak etmesin, bunu da atlatırız. Devletimiz ve milletimiz yeter ki bir olsun, beraber olsun” diye konuştu.