Gelecek partisi İl başkanı Seyfettin Bilen 24 temmuz 1908 yılında sansürün kaldırılması nedenıyle kutlanan basın bayramını tebrik etmek amacıyla GAP gazeteciler birliği genel merkezini ziyaret etti.

Beraberinde parti yönetim kurulu üyeleriyle gerleşen ziyarette ev sahipliğini GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz yaptı.

Ziyarette basının demokrasi içerisinde yerine vurgu yapan Bilen basın özgurluğunun korunması hususunda her kurum ve kuruluşun azami dikkat göstermesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi;

Basın demokrasılerde vazgeçılmezdir. özgür basın iktidarada muhalefede, idareyede her kurum kuruluşada yol göstericidir. Kutsal bir görev ifa etmektedirler. Basın özgurluğu ne durumdaysa ülkeninde demokrasi o düzeydedir. O nedenle özgür basın herkese lazım. 24 Emmuz'da meşrutiyetin ilanıyla sansursuz yayın başlamış ve uzerınden 115 yılı aşan bir zaman geçmiş, bu zaman zarfında basın özgürlüğünün en iyi şekilde korunuyor olması gerekirdi' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz bizim için sansürsüz özgür basın olması önemli, meslektaşlarımızın hiç bir etki altında kalmadan özgürce yazıp çizmeleri için devletin, gazetecilerin işlerini kolaylaştırıcı destekleyici düzenlemelerine ihtiyaç vardır. Bizim için iktidar partisi veya muhalefet partisi ayrımı diye bir şey yok, üye arkadaşlarımızda yayınlarında buna dikkat gösteriyorlar. 

Mesleklerini ifa ederken görevleri başında veya başka sebeplerle vefat etmiş meslkektaşlarımıza bu vesile ile rahmet diliyorum. Daha özgür bir basın dileklerimizle saygılarımı sunuyorum. Bayram tebrik etmek için yaptığınız ziyaretiniz için teşekkür ederim.