1. Benim Devletim: Timur ve Cengiz Yasaları Doğu Devlet Yapılarına Giriş (1974).

2. Istılahat-ı Edebiyye Muallim Naci /Alemdar Yalçın (1982).

3. Tiyatro (1986)

4. Çağdaş İnsan ve Edebiyat kitaplarıyla edebiyatımıza önemli eserler kazandıran bilim adamı Prf.Alemdar Yalçın ilk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Bu görevi sırasında Hollanda hükümetinin davati üzerine Erasmus Üniversitesi ve Leiden Üniversitesinin birlikte geliştirdiği Nutsakademi'de misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. İngiltere'de Eastburn'de dil araştırmaları üzerine çalışmalara katıldı. Bağdat Üniversitesi ve Musul Üniversitesinde Misafir öğretim üyesi olarak ders ve seminerler verdi. Geothe Üniversitesi, Polonya'ya Poznan'da Adam Mischevic Üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi.

Yurt içinde ve yurt dışında bir çok seminer ve konferansa katıldı. Akademik çalışmaları yanında UNESCO Milli Komitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Basın Yayın Yüksek Okulu Müdür Yard. ve Radyo Televizyon Bölüm Başkanı, Gazi Üniversitesi İletiş Fakültesi Dekanı ve Gazetecilik Bölüm başkanı olarak görev yaptı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi dekanı olarak bulundu.

Değişik konularda yazılmış olan bilimsel kitaplarının tamamı Yurt içinde ve yurt dışındaki Üniversitelerde ders kitabı olarak okutulmaktadır. Çok sayıda bilimsel araştırma ve makaleleri bulunmaktadır.

GAP Olay gazetemiz yazı kadrosuna katılarak ailemizi zenginleştiren hocamıza ‘aramıza hoş geldiniz’ diyoruz