Romanya Ekonomi bakan yardımcısı Daniela Nicolescu, Türkiye Romanya arasındaki dostluk ilişkilerine vurgu yaparak Türkiye Romanya arasında her alanda ticaret hacminin artacağına dikkat çekti.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Romanya-Ticaret sanayi odası başkan yardımcısı Alişan Düzgün’ü Bükreş’te ekonomi bakanlığında kabul eden Daniela Nicolescu Türkiye-Romanya arasında samimi dostane ilişkiler gelişerek devam ettiğine vurgu yaparak şunları söyledi;

 Türkiye özellikle savunma sanayinde son yıllarda aşama kaydetti, Türkiye ziyaretimde Roketsan, Aselsan, BAYKAR savunma sanayi gibi kuruluşları ziyaret ettim. Önemli sanayi kuruluşlarına ziyaretlerde bulundum. Birçok alanda işbirliği ve ticaret hacmimizi artırmak için anlaşmalar ön görüşmeler yaptık.

Romanya’dan vatandaşlarımız önemli oranda turistik amaçlı olarak Türkiye’ye geliyor. Antalya’da bende tatil için bulundum. Antalya’da tatil yapmayı bende seviyorum. Doğa ve denizin buluştuğu çok güzel bir yer.

Romanya’da çok sayıda Türk yatırımcı var, Romanya yatırımcılar için önemli fırsatlar veriyor. Son yıllarda önemli şirketleriniz Romanya’ya yatırımlar yaptılar. Aracılığınızla Türk halkına sevgilerimizi ve selamlarımı iletiyorum

Kıymaz: Romen vatandaşları tatilde GAP bölgesine bekliyoruz

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 2022 yılında 500 bin Romen vatandaşı Türkiye’ye tatil için gelmiş. Önemli bir kısmı Ege ve Akdeniz’i tercih etmişler. GAP bölgesinde Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin gibi illerimizde çok önemli tarihi turistik değerler var. Özellikle tarih meraklıları için GAP bölgesini gezip görmelerini tavsiye ediyorum. Siz bakan hanım ve arkadaşlarını da Adıyaman ve Şanlıurfa’yı gezip görmeye davet ediyorum dedi.

Haber: GAP olay gazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz