Diyabetle ilgili beslenme titizliğinin yanı sıra Öner şunları söyledi ‘..Ver vatandaşımız mutlaka günde 30 dakika yürümeli’ dedi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin halkla ilişkilerde başarısı, hastalara yakın ilgisi ve meslek aşkı nedeniyle sevilen ismi Dâhiliye Uzmanı Doçent Doktor İlyas Öner her gün yüzlerce hasta ve hasta yakınlarıyla, Arapça Kürtçe Türkçe nefes tüketerek Adıyaman’a hizmet ediyor.

Diyabet hastalığının üzerinde durulması gereken bir hastalık olduğunun altını çizen Öner, “ Fiziki aktivitelerde yetersizliğimiz bu konuya önem vermeyişimiz kendi sağlığımız açısından hassasiyet göstermeyişimiz diyabetle ilgili komplikasyonların çoğalmasına neden olmaktadır.

Kan şekeri yüksekliğinin, kalp, kan, böbrek, gözler ve iç organlarımızla ilgili çok ciddi problemlere yol açmaktadır, yapılacak tedaviyle bu organlarımız rahatlıkla korunacaktır hastalarımıza da bunu tavsiye etmekteyiz” dedi.

Diyabetle ilgili diğer bir önerimiz ise hastaların muhakkak her gün en az 30’ar dakika yürüyüşle en azından fiziksel aktiviteleri belirli bir ortalama düzeyine getirmeleri gerekir. Bu şekilde asrın hastalığı dediğimiz diyabetli Adıyaman’da binlerce ifade edilebilecek sayıda, bu hastalarımızın hastalıkla mücadele de diyabetle yaşam derneği gibi stk’lar şeker hastalarına ve adaylarına da bilinçlendirici çalışmalarıyla bu mücadeleye katkı sunmaktadırlar.

Diyabet hastalığı ömür boyu süren bir hastalıktır. Ama tedavisi bireyden bireye değişen, , herkesin kan şekeri düzeyine eşlik eden komobit faktör dediğimiz diğer hastalıklara bağlı olarak ayrı ayrı regüre edilmesi gereken bir hastalıktır. Bunun için gerek dahili gerek endokoloji bir görünmeniz ve bununla ilgili kendimize özgü tedavi modeli sağlanması için hekimimizden yardım istememiz gerekmektedir.

 Diyabeti bitiren kökten çözen maalesef ilaç bulunmamaktadır. ‘ dedi.

Doç.Dr. İlyas Öner :

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

Kahta Devlet Hastanesi Eski Başhekimi

Biyografi:

1976 yılında Adıyaman ili Kâhta ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kâhta Atatürk İlkokulunda, Orta ve Lise öğrenimini Kâhta İmam Hatip Lisesinde birincilikle tamamladı.

2000 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2005 yılında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde İç Hastalıkları dalında uzmanlık eğitimimi tamamladı.

2006 yılında Adıyaman ili Kâhta ilçesinde İç Hastalıkları uzmanı olarak göreve başladı. Aynı yıl Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kâhta İlçe Sağlık Grup Başkanlığı görevine atandı. 2012 yılına kadar Kâhta İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ve Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini birlikte yürüttü. 2012 yılında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun kurulmasıyla birlikte Kâhta Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi olarak atandığı görevinden mılletvekılı aday adayı olup istifa etti.

2008 ve 2009 yıllarında Çukurova Sağlık Gazetesi tarafından “Yılın Başhekimi” ve 2010 yılında SAYED tarafından Türkiye Genelinde “Yılın Başhekimi Dalında İlk On Derecesi” ödüllerini aldı.

2015 ve 2018 genel Seçimlerinde AK partiden milletvekili aday adayı oldu.

2009 yılında Kâhta İlçesinde “İnsan Haklarına En Saygılı Kurum Yöneticisi” ve 2012 yılında Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Yılın Sağlık Personeli” olarak seçilmenin yanı sıra, Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüğü ile birlikte bağlı olduğu mülki amirliklerce de çok sayıda takdir ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Yurt içi ve dışında birçok bilimsel yayın ve konferanslarda konuşmacı olarak görev aldı, Genel dâhiliye dalında Doçent olarak bilimsel çalışmalara devam etmekte.

Evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce, Arapça ve Kürtçe biliyor.

Haber:Gap olay