İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararına tepkiler geldi. Bir tepki de İYİ parti Adıyaman il başkanı Kenan Doğan'dan geldi

İyi parti Adıyaman il başkanı kenan DOĞAN yayınladığı mesajında aslında bu karar demokrasimize vurulmuş bir darbedir dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası hakkında açıklama yapan İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan; “Milletimizin yaşadığı zorluklar, yoksullaşması, eğitimden adalete birçok sorunun üstünü kapatmak için sudan sebeplerle dava üreterek hepimizi yaralayan bir süreç yaşıyoruz” 
"Yapılan bu Adaletsizliğe cevabı  en güzel şekilde Türk milleti sandıkta verecek" 
 Doğan, “i 2019  seçimlerini kazanan Sayın Ekrem İmamoğlu olmuştur. Saray rejimi İmamoğlunun kazandığı seçimi boş bahanelerle iptal etti. Haziran seçiminde bu keyfi iptal kararına istanbul halkı tepki verdi 800 bin oy farkı artarak tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu Ekrem İmamoğlu halk büyük bir destekle iade etmiştir.

İstanbul seçimini AK partinin yağmaladığı istanbula İstanbul halkının bir tepkisi olarak sandığa yansımıştır. O dönemden başlayan siyasi oyunlasr devam etti ve bu defeda siyasi bir kararla, 2 yıl 7 ay süreyle ceza verildi.

Tek adam istedi diye 16 milyon İstanbullunun iradesini yok sayamayı kabul etmıyoruz vatandaşlarımızda kabul etmeyecektır.

Mahkûm edilen Ekrem İmamoğlu değil Demokrasimizdir. Bu dava Türkiye'nin dünya millletleri önunde devletimizin saygınlığınıda  zedelemıştir.

Bu adaletsizliğe en büyük cevabı yine yüce Türk milleti sandıkta en güzel şekilde verecektir.' dedi

Haber:gapolay