Ak Parti ve MHP’nin ortak oyları ve halk oylaması ile Türkiye yeni bir yönetim sistemine kavuştu. Bu yeni sistemin ilk Milli Eğitim bakanı olan Ziya Selçuk kendi öğrencilik hayatını ve yaşadıkları zorlukları yayınladığı bir video ile anlatırken bundan alınacak çok dersler olduğu da ortaya çıktı.

ZİYA SELÇUK KİMDİR?

Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayarak Gelişim Psikolojisi alanında da yüksek lisans yaptı.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında doktorasını tamamlayan Selçuk, Gazi Üniversitesi’nde görev aldı.  Bu okulda önce Doçent sonra Profesör oldu.

Daha sonra TED Üniversitesi’nin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı olan Ziya Selçuk, birçok özel eğitim kurumunun da kuruluşunda yer aldı.

TALİM TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI YAPTI

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çeşitli araştırmaları vardır. Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesi olan Selçuk, 3 çocuk babası olup Milli Eğitim Bakanlığı görevini başarı ile yürütmektedir.