Gazeteci-yazar Zeynel Abidin Kıymaz’ı ofisinde kabul eden AK parti Manavgat ilçe başkanı Av.Ahmet Ali Erol, Kıymaz’ın gündeme dair sorularını cevaplandırdı.

İşte oröportaj…..

Sayın başkan Pandemi dönemi başladığında sizinle görüşmüştük, o günler zor günlerdi, neler yaşadınız Turizmci olarak?

Manavgat pandemi döneminde çok zor bir süreç geçirdi.  O zor süreçte en zor zamanda turizmciler çalışanı işvereni el ele verdi biri birine sarıldılar. Çalışanları işverenler sahiplendi. O dönemde bütün tesislerimiz turizmciler kendi tecrübeleriyle personellerine sahip çıktılar Otellerini Açtılar Müşteri olmasa da Sektörü bir şekilde ayakta tuttular bu pandemi döneminde işçi işveren dayanışması gerçekten takdir edilecek bir meseledir.

Bu yıl Haziran ayından itibaren bölgemizde ciddi bir turist yoğunluğu var. Avrupalı turistlerden Türkiye’ye bölgemize büyük bir talep var. Bu talep çerçevesinde de pandemi döneminde açık tutup Personellerimizin Halen çalışıyor olması Bu dönemi herhangi bir zorluk yaşamadan Hızlı bir şekilde yeni sezonda her hangi bir aksama olmadan işlerimiz seri ve iyi bir şekilde devam ediyoruz.

MÜŞTERİLERİMİZ BİZDEN, BİZDE MÜŞTERİLERİMİZDEN MEMNUNUZ

 Müşterilerimiz bizden memnun, bizler de bu durumdan memnunuz. İnşallah 2023'te turizm sektörü önemli bir aksilik olmasa beklentilerimizin çok çok üzerinde bir gelişme bekliyoruz.  Sektörü sadece oteller bazında bakmamak lazım özellikle Esnaftan tutun, Manavgat'taki pazar yerindeki Pazar esnafı , ulaştırma sektörü hepsi bu iyi sezondan Faydalanıyor.

 Dolayısıyla Turizm esnafımızın da Yüzü gülüyor. Daha iyi Olabilir mi? mutlaka daha iyisi olabilir ama Şu an itibarıyla Ciddi manada turizmdeki Müşteri artışı sektörde işletmecilerin yüzünü güldürüyor.

Şu anda en büyük sıkıntımız bu diyebilirim ki Personel yönünden Şu anda ciddi bir talep var Turizm sektöründe, Turizm sektörünün İstihdam yönünden de ne kadar ülkemize katkı sağladığını bu hareketlilikten görebiliyoruz şu an halen personel alıyoruz. Oteller el-aman arayan ilanlarla dolu otellerde doluluk oranı Ekim ayı sonuna kadar görünüyor.

Ahmet Ali Bey aynı zamanda Tabii siyasetçisin Manavgat Ak Parti İlçe başkanısınız Seçim Sürecine giriliyor bölgenizde de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi önemli bir İsim önderliğinde siyaset yapıyorsunuz. 2023 seçimleri için Ne hazırlık yapıyorsunuz nasıl bir sonuç bekliyorsun?

 Ülkemiz için hem de bölgemiz için Bununla ilgili Teşkilat çalışmalarımız devam ediyor Ben göreve başladıktan sonra bölgemizin özellikle Manavgat'ın yatırımları noktasında Kamu kurumları ile sıkı işbirliğiyle yatırımların hükümet nezdinde takibi için ciddi çalışmalar yaptık.

Bölgemizin ihtiyacı olan İkili öğretimden tekli öğretime Geçmekle ilgili Bir çalışma başlattı Sağ olsun Çalışmamıza her milletvekilimiz, Dış işleri bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun çok büyük desteği oldu Destek çerçevesinde de hükümetimizin Milli Eğitim bakanlığımızın Manavgat'ta 12 tane okulun yapımı ile ilgili yatırım programına Aldırdılar. Bunlardan 6 tanesi şu anda Yatırım Programında inşaatları devam ediyor.

 Bunun yanı sıra hastanemizde ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın Manavgat Devlet Hastanesi ile ilgili vermiş olduğu bir söz vardı Bununla ilgili imar planı çalışmalarında birtakım çalışmalar vardı, Bir taraftan da proje çalışması devam ediyor.

 Eğitim yatırımlarının yanı sıra Kapalı yüzme havuzumuz, Bununla ilgili bölgemizde ciddi bir ihtiyaçtı üniversite bölgesinde, Böyle bir çalışma var. Ayrıca 1000 yataklı Yeni Yurt yapımı ile ilgili çalışma var Teşkilat olarak Manavgat'ta bir ihtiyacın karşılanması Yatırım programına alındı.  Bunları niye anlatıyorum 2023 seçimlerinde bir taraftan hazırlık Yaparken, bir taraftan da Vatandaşımızın Manavgat'ın ihtiyacı olan Yatırımlara öncelik verdik. Bu yatırımları da kısa sürede tamamlayıp Manavgatlıların hizmetine sunacağız.

 Manavgat için Çalışmalarımız Hızla devam ediyor. Tabii teşkilatı olarak da sahadayız saha çalışmalarımız devam ediyor. Milletvekillerimizin Çalışmalara katkıları bizlere katkıları devam ediyor. Onlarla ilgili Özellikle Yangın bölgesinde yangın döneminde biliyorsunuz 28 Temmuz'da geçen yıl ciddi bir yangın geçirdik. Bu dönemde milletvekillerimizle bakanlarımızla Teşkilatımızla ilçe teşkilatımız da yoğun olarak Yangın bölgesinde Çalışmalarımızı devam ettirdik. Bunun sonucunda da zarar gören vatandaşlarımızın evleri yapıldı Teslim edildi.  Biten evlerin su elektrik aboneleri Suları elektrikleri bağlanıyor. Devam eden yatırımları takip ediyoruz diğer yandan da Sahadayız ve sahada olmaya devam edeceğiz inşallah,2023 seçimlerinde Manavgat'ın Her zamankinden daha yüksek Bir oy oranıyla teşkilat olarak güçlü bir şekilde seçimlerden çıkacağız.

Manavgat AK parti teşkilatı olarak arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, birlikte beraber sahadayız ve seçime hazır partiyiz.

Haber: GAP olay