KKTC Adıyamanlılar Derneği tarafından organize edilen mevlit merasiminde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR 6 Şubat depreminde Adıyaman İsias Otelde şehit olan Magosalı çocuklarımız için yüreğimizde onarılmaz bir yara açılmıştır. İçimiz ilk günkü kadar derin sızlıyor ‘ dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Milli meclisi başkanı Zorlu Töre, bakanlar ve Çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlid merasiminde dualar edildi göz yaşları döküldü.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar 6 Şubat depremi Asrın Felaketi, Acımız büyük hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız Yüreğimiz dağlandı, parçalandı, hayatını kaybeden çocuklarımızın ailelerin her zaman yanında olacağız

Şampiyon meleklerimizi ve Anavatan Türkiye’de hayatlarını kaybedenleri rahmetle anıyorum

Ailelere ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Organizasyonu gerçekleştiren KKTC Adıyamanlılar derneği başkanı Suphi Asiltürk programa katılanlara teşekkür ettikten sonra şunları söyledi ‘ Bu gün son dönemlerin en sıcak gününde bile bizi yalnız bırakmayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar , Meclis Başkanımız Zorlu Töre , Ulaştırma Bakanımız Sayın Erhan Arikli , Milletvekilimiz Sayın Talip Atalay , Eski Tarım Bakanımız Kenan Akın , Girne Belediye başkanımız Sayın Murat Şenkul , Adıyamanlılar Mersin Vakfı başkanı sayın Hacı Sarıdoğan , Sosyal Demokrat Hareketi Başkanı Sayın Alper Özsakınç, Şöfürler Birliği başkanı Sayın Adnan Biricik Ydp Başkan yard. Mehmet Tunçtürk Ydp başkan yard. Erşah Sabit Yılmaz Ydp Milletvekili adayı sayın Figen Yaman Lesinger Bangleşliler Derneği. Ismail Bhuiyan Ydp Güzelyurt İlçe başkanı kardeşim Hakan Bozkurt , Ydp Lefkoşa İlçe başkanı Ali Birsen Özgür iş insanı derneği başkanı Mevlüt Avcı , KKTC Şura Başkanı Sevgili Hüseyin Gürlek , Lefke Yardım ve Dayanışma derneği Sayın Emel Yilmaz , KKTC Kahramanmaraş Efeler Derneği Sayın Hacı Ahmet Koçkat Ahmet HS , Akparti Lefkoşa İlçe başkanı Musa Suicmez, Azerbaycan Dostluk başkanı Sayın Orhan Hasanoglu , ve ismini yazamadığım bir çok sivil toplum örgütü başkanı ve Çok değerli iş adamı dostumuz katılımlarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Çok değerli Dernek yönetimim, ve gençlik kollarım, ayreten bu organizasyonda benimle birlikte emeği geçen Bekir Bayburt, Veysi Şahin Yusuf Bostancı Ali Erduran Mehmet Kaya Mahmut Çoban Bektaş Yaşar ve ismini yazamadığım çok değerli tüm hemşerilerime katkı koyarak, katılım sağlayan tüm kahramanlara hasseten ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 2 bin kişiye yakın bir çağrı ile bu sıcaklarda oraya gelmesi bizi onurlandırdı ve şereflendirmiştir. Allah herkesten razı olsun inşallah.

Milletvekili Alkayış:” Adıyaman adeta açık hava müzesidir” Milletvekili Alkayış:” Adıyaman adeta açık hava müzesidir”

Rabbim okunan tüm dualarımızı ve Mevlidi şerifleri kabul eylesin inşallah.

Bu yüz yılın felaketin de vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Ruhları Şad olsun inşallah’ dedi.

Haber: GAP olay