Ersin TATAR “KKTC, bölgede anahtar ülke”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Sanayi Odası’nı (ASO) ziyarette meclis toplantısında yaptığı açıklama da KKTC BÖLGEDE KİLİT ÜLKE dedi.

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ile görüşen Cumhurbaşkanı Tatar, ASO Meclis toplantısına da katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, odada yapılan genel kurulda meclise yeni seçilen herkese başarılar dileyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişimine katkı sağlayanları kutladı.

Toplantıda üretim, verimlilik, çağı yakalamanın hedeflere ulaşmak için önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, hayat ve mücadelenin devam ettiğini,  Kıbrıs Türk halkının asırlardır mücadele verdiğini dile getirdi.

Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yılları dâhil bugün de kuzeye, Anadolu’ya baktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ortak kurucu ortağı olan Kıbrıs Türk halkının, ortaklıktan silah zoruyla atılmasının ardından 59 yıldır kendi devletini yönettiğini ve bugün tanınma yolunda ilerlediğini ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’deki çağrısını hatırlatarak o konuşmanın KKTC için “tarihi” olduğunu ifade etti.

Tanınma yolunda, KKTC’nin Anayasal adıyla Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edilmesinin önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta egemen eşitlik temelinde yan yana yaşayan iki devletin iş birliğine dayalı bir çözümün olabileceğini ifade etti

100 DEN FAZLA ÜLKEYLE İŞ YAPIYORUZ

KKTC’de 144 farklı ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü, 100’den fazla ülke ile iş yaptıklarını ve ülkemize turist geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin etme hakkı olduğunu kaydetti.

KKTC’nin, kopmaz bir parçası oldukları Türk milletinin Doğu Akdeniz’de yer alan bir Türk devleti olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, kurdukları devleti sonsuza kadar yaşatacaklarını ve bayrakların dalgalanmaya devam edeceğini belirtti.

KKTC BÖLGEDE KİLİT ÜLKE

Cumhurbaşkanı Tatar, amaçlarının KKTC Devleti’ni güçlendirmek olduğunu ifade ederek KKTC’nin artık bölgede anahtar bir ülke olduğunu ve tarihin unutulmadan, geleceğe yönelik adım atılamayacağını, federal çatı altında bir antlaşma olamayacağını, böyle bir siyaseti asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle her geçen gün güçlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu mücadelede her zaman yanlarında olan Türk milletine teşekkür ederek birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe umut taşıyacaklarını söyledi.

Ziyaret sonrası Ankara Sanayi odası üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la hatıra resmi çekindiler.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz