KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya ve yönetim kurulu üyelerini kabulde ’Şampiyon Meleklerimizi Unutmayacağız’ dedi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı makamında gerçekleşen Kabulde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden canların asla unutulmayacağını ve hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu acının kelimelerle anlatılamayacağını ifade etti.

Hayatını kaybeden çocuklarımızın ailelerinin, bu haklı davayı savunmak ve çocukların adını yaşatmak amacıyla kurduğu Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin yapacağı çalışmalara her zaman destek vereceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, çocukların adlarını yaşatacaklarını belirterek yaşanan bu deprem felaketinde Kıbrıs Türk halkının tek yürek olup ailelerin acısına ortak olduğunu vurguladı.

“Toplumsal bir mesele haline gelen bu olayla ilgili olarak yapılan çalışmalar, gençliğe ve spora yapılan bir katkıdır. Çocuklarımızın adları, spor alanında yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla özdeşleşmiştir. Bu bağlamda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Kalbimiz her zaman sizinle olacaktır. Kıbrıs Türk halkı, çocuklarımızın adlarını hiçbir zaman unutmayacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu olayın bir devlet meselesi olduğunu ve bu konuda Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu davaya destek verdiğini sözlerine ekledi.

Kurtuluş temalı lazer gösterisi Urfa kalesinde Kurtuluş temalı lazer gösterisi Urfa kalesinde

Çocukların, öğretmen ve velileriyle birlikte, spor müsabakalarında KKTC’yi temsil etmek için gittikleri Adıyaman’da şehit olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, hayatını kaybeden canlara Allah’tan rahmet, ailelerine de sabır diledi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya da yaptığı konuşmada, bu davaya verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkürlerini sunarak bazı projelerin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: KKTC Cumhurbaşkanlığı haber portalı