Yeni Adıyaman esnaf kredi, kefalet kooperatifi başkanlığı seçiminde Mustafa Salman yeniden seçilerek moral buldu.

Adıyaman’da 3 kooperatiften biri olan yeni Adıyaman esnaf ve sanatkârlar, kredi Kooperatifi seçimi, tüzükte var olan el kaldırma usulüyle yapıldı.

2800 civarında kayıtlı üyenin hemen hemen tamamının katılımıyla gerçekleşen seçimde kadın üyelerinde yüksek katılım göstermesi dikkatleri çekti.

Divan başkanlığını Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, divan kâtip üyeliklerini Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği ve Kooperatifi başkanı Ali Bayram ve şireciler pazarı dernek başkanı Gani Babar’ın yaptığı kongrede.  Gündemin 17 maddesi tek tek okunarak üyelerin onayına sunuldu ve delegelerin çoğunluğuyla kabul edildi.

İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan yeni Adıyaman esnaf ve sanatkârlar kredi kooperatifi başkanı Mustafa Salman kooperatifi kurduğumuzda işlemez, iş yapamazlar dedikleri kooperatifi Türkiye’nin ilk 100 kooperatifleri arasına koyduklarını söyledi.

Kongreye üyelerine katılımından büyük heyecan ve gurur duyduğunu söyleyen Mustafa Salman oylamaya geçildiğinde salonun hemen hemen tamamının destek için el kaldırmasından çok mutlu olduğunun altını çizdi.

Salman seçimde gördüğü ilgi nedeniyle duygulu anlar yaşadı, Teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

Birbirinden değerli esnaf ve sanatkâr arkadaşlarım, kardeşlerim; yapmış olduğumuz olağan genel kurulumuzda bizlere büyük bir teveccüh göstererek işini gücünü mesaisini bırakıp rekor bir katılım ve destekle bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Kooperatifimizi kurduğumuz günden beri her zaman bir adım ileriye götürme hedefinde olduk, sizler için elimizden gelenin her zaman daha iyisini yapmaya çalıştık ve çalışacağız. Genel kurulumuza gelen ve gelemeyen esnaf arkadaşlarıma, sizlerin de açık desteği ile teveccüh ederek, şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada siz değerli esnaflarımın yanında olacağıma söz veririm. Bu vesile ile herkese şükranla teşekkür eder, saygılarımı sunarım, sağ olun var olun... dedi

Haber: GAP olay gazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz