GAP olay gazetemize sektörde Cangas’ın  çeyrek asra yakın başarılı altyapı ve arge çalışmalarıyla geliştirdiği yeni teknoloji ile sektöre damga vuran CANGAS’ın başarı serüvenini anlattılar.

İşte CANGAS….

TÜRK MÜHENDİSLERİNİN BENZİN TÜKETİMİNİ SIFIRA DÜŞÜREN LPG KİTİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.

Tamamı yerli üretim ve yazılım olan LPG kiti geliştiren Türk mühendisler, TSI, FSI, TCE, GSI motor özelliklerine sahip araçlarda benzin tüketimini yüzde 2’ye düşürmeyi başardı.

Motor Teknolojileri Şirketi Cangas  LPG  dönüşümü yapılan TSI, FSI, TCE, GSI motor özelliklerine sahip araçlarda benzin tüketimini yüzde 2’ye düşüren bir kit geliştirdi. Master Dırect adıyla bayi ağına sunulan kit, üretim ve yazılım özellikleri bakımından sektörde birçok ilki barındırıyor.

İzmir merkezli Cangas Sıralı Otogaz Teknolojileri şirketi AR-GE birimin 4 yıl süren çalışmasıyla bayi ağına sunulan Master Dırect kitle, petrol bağımlısı Türkiye’de bezin tasarrufuna da önemli oranda katkı sağlanması amaçlanıyor. 

Sektörde heyecan ve ilgi uyandıran Master Dırect, 2015 yılı ve sonrasında üretilen TSI, FSI, TCE, GSI motor özelliklerine sahip araçlarda montajlar başarıyla devam ediyor. Benzin tüketiminin sadece yüzde 2 dolayında kaldığı yeni versiyon kitte yurt içi ve yurt dışından en çok tercih edilen sıralı oto gaz teknolojileri arasında yer alıyor.

Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Cangas Pazarlama Müdürü Fırat Edemen, şirketin tamamen yerli üretim ve yazılımla yeni versiyon otomobiller için  LPG kitleri ürettiğini belirterek şunları söyledi “ 4 yıllık AR-GE sonucu geliştirilen Cangas Master Direkt kit üstün yazılım özelliklerine de sahip.  Geliştirilen bu kit yalnızca yazılım uyumundan ibaret değil elbette.  Yapılan testlerin tamamından alınan veriler gösteriyor ki, Master Direct’in benzin kullanım ortalaması %1,5 ile 2 dolayında. Bu oran LPG kitleri arasında açık ara bir efsane!   Bayilerimiz, müşterilerimiz Yüzde 100 yerli üretim ve yazılım olmasından ayrı bir gurur duyduklarını belirtiyorlar. Bu kitimizle ortalama 6500 devire kadar gaz kullanımını kesmeden ve tam performansta zorlama yaşamadan kullanılabiliyor. Performans ve güç gerektiren yollarda gözünüz arkada kalmıyor. Master Direct; vuruntu, boğulma gibi sorunları da ortadan kaldırıyor. Yanma odasındaki tam kararlılığı bu ürünü başka bir noktaya taşıyor. Mühendislerimizin başarısı, otomotiv sektörümüzdeki yeniliklerin ve ilklerin devam edeceğini gösteriyor bize.” dedi.

BU CANGAS ‘IN İLK BAŞARISI DEĞİL.

Cangas şirketi daha öncede dünyada ve Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmişti.  Cangas’ın mühendisleri hem karbüratörlü̈ hem de tek enjeksiyonlu otomobilleri yüksek performansla çalıştırabilen elektronik kontrol ünitesine sahip akıllı kit geliştirmişti.

Montajlarda yüzde 98 performans sağlayan MIC 24  ve  MIC 28 kitlerinin sıralı otogaz teknolojisinde özel bir yeri olduğunu belirten  Edeman “MIC 24 projesi ile 4 cc, MIC 28 projesiyle 6-8 cc motor uygulamaları üzerinde 3 yıla yakın çalıştık. 2019 yılındaki montajlarımızda başarı oranımız yüzde 98’e yaklaştı. Sektörde bir ilk olan bu oran bizi çok heyecanlandırdı ve gururlandırdı. 250’ye yakın bayimizden gelen yoğun taleple 2020 yılında yüzde 100 yerli olan üretimimizi daha da artırdık. Bu kitimiz özellikleri bakımından sektörde farklı bir karşılık buluyor.  AR-GE’ ye yatırım yapmanın meyvelerini topluyoruz.” şeklinde konuştu.

“YENİ TEKNOLOJİLERLE BAYİ AĞIMIZI HEP CANLI TUTUYORUZ”

Cangas AR-GE müdürü Okan Niğdeli “ Türkiye’de AR-GE’ye  ciddi yatırımlar yapan bir motor teknolojileri şirketi olduklarını belirterek “ ülkemizin geleceği daha çok araştırmaya, üretmeye, bilime, teknolojiye odaklanmaya bağlı. Çok çalışmak, yenilikleri izlemek değil, onlara öncülük etmek zorundayız. Özellikle üniversitelerimizin yazılım, yapay zeka  ile yeni  dönemin değişimine sanayicimizi entegre etmesinde daha büyük sorumluluklar üstlenmesi gerekiyor.

Cangas’ın  asıl başarı hikayesi  teknolojiye yatırım,  yeniliklere açık, araştıra odaklı olmasıdır. Cangas Master Direct bu başarı hikâyesinin ne ilk ne son kahramanıdır.  25 yılıdır emek verilen olağanüstü çabanın fedakârlığın sonucudur. “ ifadesini kullandı.

ZAVOLİ& CANGAS VE SAKA ŞİRKETLER GRUBU HAKKINDA

Zavoli, Cangas ve SAKA uluslararası üretim, pazarlama ağına sahip, motor teknolojileri alanında önemli yatırımları, pazarlama ve bayiler ağı bulunan şirketler grubudur.

Grubun bünyesinde faaliyetlerini sürdüren şirketlerin, birbirine entegreli yapılanmaları, 25 yıl öncesine dayanan deneyimleri, Zavoli, Cangas,  SAKA’yı   ulusal  ve uluslararası  alanda sektörün lider kuruluşları arasında yer almasını sağlamıştır.

ZAVOLİ;

16 yıldır distribütörlüğünü yaptığımız Zavoli  İtalya  Cesena’da kurulmuş, Lpg ve Cng dönüşüm sistemleri tasarımı, üretimi ve satışında dünya lideri firmadır. Yıllık 200.000 adet üretim kapasitesine sahiptir.

Türkiye genelinde  350 noktaya varan satış /servis ağı ile hizmet zinciri bulunuyor.  Anadolu’nun her noktasında 250 bin dolayında araç her gün Zavoli markası ve güvencesiyle sıralı otogaz teknolojimizle kontağını açıyor.

CANGAS

Zavoli’nin kardeş kuruluşu olan  Cangas 2010 yılında kuruldu. Sektördeki en önemli hedeflerinden birisi, sahip olduğu deneyim ve teknolojik birikimle kendi yerli kitini üretmekti. Cangas markasıyla ürettiği yakıt dönüşüm sistemi kısa sürede bayi ağında ve tüketicide büyük oranda karşılık buldu. Yurt dışında da önemli bir Pazar payına sahip olan, farklı ülkelere ihracat gerçekleştiren Cangas’ ın 200’ü aşkın satış ve servis noktası bulunuyor.

Cangas yine Dünya’da Türkiye’de bir ilk olan eski karbüratörlü, mekanik ya da tek nokta enjeksiyonlu motorlu araçlarda uygulanabilen özel kit üretti. Üstün teknolojik yenilikleri içeren Mic 24 sıralı oto gaz sistemi yurt içi ve yurt dışında araçlarda montajı başarıyla gerçekleşiyor.

5 Soruda Cangas Master Direct Kit

Cangas, 2010 yılında kurulurken en önemli hedefi, sahip olduğu deneyim ve birikimle kendi kitini üretmekti. Şirket yöneticilerinin sektördeki 18 yıllık tecrübesi Ar–Ge sürecini hızlandırdı. Tamamı kendi yazılımı ve üretimi olan LPG kitleri serisinin ilkini 2011 yılında üretti.

Şirketin İzmir’deki üretim tesislerinde motor teknolojileri üzerine çalışan, önemli projeleri hayata geçiren Ar-Ge biriminin teknoloji harikası son ürünü ise “Cangas Master Direct Kit” oldu.

Cangas Master Direct Kit Nedir?

Türk mühendisler tarafından geliştirilen, yeni nesil direkt enjeksiyonlu araçlarda kullanılan,  çevreci, doğa dostu, yakıtta en çok  tasarruf sağlayan LPG kitidir.

Diğer Kitlerden Farkı Nedir?

Montajı kolaydır,  montaj şeması karmaşık değildir. Oldukça kolaydır. Bilgisayar programı detaylıdır. Her araca göre gaz ayarı yapılır.  Herhangi bir motor kodu (ECU Med kodu)  gerektirmiyor.

Hangi Araçlarda Kullanılır?

Motor silindir hacmi, motor gücü, ECU Med kodu, motor kodu ayırmadan, yeni nesil direkt enjeksiyonlu (TFSI, TSI, ECOBOOST, GDI, TCE, PSA) tüm araçlarda kullanılır.

Tasarruf Oranı Nedir?

Yüksek devirlerde de otogaz kullanımını devam ettirerek benzin kullanımını minimuma indirir. %1,5–2 oranında benzin,  diğer tüketimini ise  LPG’den sağlar. Tasarruf oranı ülkelerin LPG fiyatlarıyla orantılı olarak farklılık gösterir.

Motor Garantisi Var mı?

LPG kit dönüşümü yapılan araçlarda motor koruması Cangas Master Direct Kit tarafından sağlanır. Motor Parça garantilerimiz ve detaylarını bayilerimizden öğrenilebilir.

İzmir merkezli tesislerinde üretimini sürdüren şirket kısa sürede önemli başarılara imza attı.  Kendi AR-GE birimlerince geliştirdiği tamamı yerli teknolojiye sahip 150 bin kiti yurt içi ve yurt dışına satmayı başardı.  CANGAS  Otogaz teknolojilerinde çok daha ileriye giderek direk kiti üretmeyi de başardı.

SAKA

Zavoli &Cangas ailesinin en güçlü üyesi SAKA LPG oto tankları üretiminde sektörün öncü kuruluşlarından birisidir. 1996 yılından beri dış ve iç pazarlara yönelik tank üretimi yapan SAKA yıllık 200 bin   olan LPG oto tankı  üretiminin 150 binini ihracatını gerçekleştiriyor.

Konya’da 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanda, imalat tesisleri bulunan SAKA fabrikası; kalitede, güvenilirlikte dünyanın saygın LPG Oto Tankı üreticileri arasında yer alıyor. Firma kalitesini; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi, ISO 3834 Kaynaklı İmalat Yeterlilik belgesi başta olmak üzere birçok belge ile tescil etmiştir. Ayrıca LPG Tank imalatı  Avrupa Norm Standardı olan ECE R67-01 regülâsyonun gereklerine uygun sürdürüyor.

SAKA merkezi İzmir’de bulunan AR-GE birimleriyle Sıralı Otogaz Sistemi ve yeni nesil motor teknolojileriyle ilgili olarak yurt içi ve yurt dışı bayilerine hizmet veriyor.

SAKA aynı zamanda Zavoli ve Cangas’ın LPG tankı tedarikçisi olarak ta sektörde bu iki şirkete stratejik güç sağlıyor ve rekabet gücünü büyük oranda arttırıyor.

Zavoli, Cangas ve SAKA şirketler grubu bünyesinde farklı departmanlarında 200 kişi çalışmaktadır.

Grubun Yönetim Kurulu Başkanlığını İhsan Fırat yapmaktadır.