Adıyaman'ın İlçesinde düzenlenen nar fidanı dağıtım töreninde konuşan Belediye başkanı Halil Fırat  ‘Meyveciliğe destek isabetli ‘ bir proje dedi.

Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat

‘Meyveciliğe destek isabetli ‘

Her yıl Adıyaman’ın her ilçesinde farklı farklı ürünlerde meyveciliğe destek sağlayan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Samsat Kaymakam’ı Süleyman bakan,  İl genel meclisi başkanı Mehmet Can Erdoğan, Köylere hizmet götürme birliğine, Adıyaman İl tarım ve Samsat tarım müdürlüğüne bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.

Her ilçede ihtisas bahçeleri adı altında yapılan bu projeyi önemsiyorum. Adıyaman’da tarımsal anlamda meyveciliğin geliştirilmesi için bu çalışmalar çok önemli.

Besni’de Fıstık, Gölbaşı’nda Trabzon hurması, Tut ilçesinde Tut, Kâhta badem, Gerger’de Nar gibi ürünlerde fide destek oluyor. Bu bölgelerin toprak ve iklim yapısına göre bu destekler planlanıyor ve sonuçları açısından oldukça verimli oluyor.

Samsat ilçemiz için Adıyaman Valisi Sayın Mahmut Çuhadar, Samsat Kaymakamımız Süleyman Bakan, İl genel meclisi başkanımız Mehmet Can Erdoğan, İl Tarım Müdürümüz Nurettin Kıyas, Samsat AK parti ilçe başkanı Hasan Erdem, encümen üyelerimiz ve Samsatlı vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen törenle Samsat ilçemiz ’de Nar fidanları dağıtımı oldu.

Samsat İlçemizde Nar üretiminde iddialı bir ilçeyiz, ilçemizde üretilen nar’ların aroması tadı aranan bir ürün. İhracatı kolay.

Samsat’ta Nar bahçelerinin geliştirilmesi arazilerimizi yeşillendiriyor, erozyonu önlüyor, istihdama kapı aralıyor ve Samsat’a girdi sağlanıyor. İşsizliği de bölgemizde bir nebze azaltacak bu çalışmalara belediye olarak her zaman destek vermeye devam edeceğiz.

Bu projeye katkı sağlayan Milletvekillerimize, Valimize Kaymakamımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum

Kaynak: GAP Olay

SAMSAT VE SİNCİK’TE FİDAN DAĞITILDI

Adıyaman'ın Sincik ve Samsat İlçelerimizde meyve yetiştiriciliği yapan çiftçilere toplam 29 bin meyve fidanı dağıtıldı.

“Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanıp yürütülecek olan projeler dâhilinde dağıtılan fidanlar, Adıyaman Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından temin edildi.

Fidan bedellerinin yüzde 30‘u çiftçiler tarafından, yüzde 70‘i ise Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanıp çiftçiye hibe ediliyor.

Samsat'ta 6 çiftçiye 24.000  nar fidanı, Sincik'te ise 26 çiftçiye 5 bin badem fidanı, 29 binde meyve fidanı dağıtıldı.

Sincik ve Samsat ilçelerinde düzenlenen fidan dağıtım törenlerine Adıyaman Valisi Mahut Çuhadar, İl Müdürü Nurettin Kıyas, Sincik Kaymakamı Uğur Ünsal, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat ve çok sayıda çiftçi iştirak etti. (Kaynak:PHA)