GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz2ı TBMM çalışma ofisinde kabül eden AK parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan Gaziray’ın faaliyete girmesiyle şehir trafiğinde bir rahatlama yaşanacağını, açılışa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Gazianteplilerin coşkulu bir kalabalıkla karşıladıklarına dikkat çekerek CUMHURBAŞKANMIZ GAZİANTEPLİLERİN YANINDA, GAZİANTEPLİLERDE CUMHURBAŞKANININ YANINDA YER ALMIŞTIR dedi.

Mehmet Erdoğan Gaziantep ve ülke gündemiyle ilgili olarak şunları söyledi ‘gelen Göçmenlerin (Suriyeli) ve yakın illerden şehrimize göç edenlerin oluşturduğu hızlı nüfus artışı beraberinde artan talep, kira artışları, trafik gibi sorunları beraberinde getirdiği görülmektedir.

Yine tüm dünyada artan enflasyon ülkemizde de etkisini göstermektedir. Bunun sebepleri arasında dünyada ki emtia fiyatlarının çok yüksek oranda artması Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta çok etkili olmaktadır. Hükümet olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı ezdirmemek için çok ciddi önlemler aldık ve almaya devam ediyoruz.

Bakanlıklarımız tarafından çok ciddi biçimde fiyat denetimleri yapılmakta olup denetimler daha sıkı ve sonuç getirici şekilde takip edilmektedir.

Son dönemde artan konut fiyatlarının önüne geçebilmek ve konut sahibi olamayan vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmesi ve artan konut fiyatlarının önüne geçebilmek için TOKİ aracılığıyla Gaziantep ilimizde de TOKİ konutları yapılacaktır.

Eğitim öğretim konusunda okullarda verilen eğitim kalitesinin artırılması ve öğrencilerimize öğrendiklerini uygulamalı eğitimle desteklenmesinin sağlanması yönünde yeni okullarımız açılmakta derslik sayıları artırılmakta ve son teknoloji ile donatılmaktadır.

Vatandaşlarımızın sağlık imkanlarından en iyi şekilde yararlanabilmesi için hasta yatak sayılarımız ve doktor sayılarımız artırılmakta olup, sağlık alanında ki yatırımlarımızdan Şehir hastanemizin inşaatı da hızla devam etmekte olup yakın zamanda hizmete açılacaktır.

Gaziantep ve bölge için önem arz eden barajların (Çetintepe, Çat, Harmancık) ve sulama kanallarının ivedilikle bitirilmesi bölge, şehrimiz ve tarım açısından önem arz etmektedir.

Bu barajlar ve sulama kanalları için gerekli destek ve mesafe alınmış olup kuru tarım yapılan topraklarımızda, sulu tarım yapılacak ve tarımsal ürün çeşitliliği artacaktır. Bu amaçla çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışını yaptığımız Gaziray hattı ile birlikte tamamlanan alt geçit ve üst geçitler ile birlikte şehir trafiği rahatlayacaktır.

Yine takip ettiğimiz ve Bölgemizin ulaşımı için önem arz eden Gaziantep Araban-Besni arasında kalan 12 km’lik duble yolun yapımı devam etmekte olup bu yolun bitirilmesi ile bölge trafiği rahatlayacak ve güvenli olarak ulaşım sağlanacaktır.

Son Gaziantep ziyaretinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’in her zaman yanında göstermiştir. Gaziantepli hemşerilerimizde Sayın Cumhurbaşkanımızı büyük bir kalabalık ile coşkulu ve samimi bir şekilde karşılayarak her zaman olduğu gibi bağrına basmıştır. ‘ dedi.

Kaynak:GAP olay gazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz