Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla'yı Cumhurbaşkanlığı konutunda kabül eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ' Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında dönemin Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ın duruşunun ve milli değerlendirmelerinin önemine işaret ederek Refah Partisi’nin kurucusu Necmettin Erbakan’ı rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Yeniden Refah Partisi’nin milli iradeye verdiği destekten ötürü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Türk milletinin kopmaz bir parçası olarak Kıbrıs Türk halkının her zaman Türkiye’ye baktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Mavi Vatan’daki hak ve çıkarlarımızın korunması için mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Türk Devletler Teşkilatı’na Anayasal ismiyle gözlemci üye kabul edilmesinin önemine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Rumların adayı Yunanistan’a bağlama ve Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de kuşatma emellerinin olduğunu hatırlattı.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın Kıbrıs için dönüm noktası olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, şehit düşenleri yad etti ve gazilere şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız izolasyonlar devam etmesine rağmen KKTC’nin güçlenmesi için mücadeleyi sürdürdüklerini kaydetti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla da, Kıbrıs Adası’na ve Kıbrıs Türklerine Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük önem verdiğine değinerek Yeniden Refah Partisi Genel Başkanının selamlarını iletti ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Kıbrıs konusunda ortaya koyduğu iradeye destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Romanya’da Anlamlı İftar Yemeği Romanya’da Anlamlı İftar Yemeği

Kaynak: KKTC Cumhurbaşkanlığı portalı