halil fırat a ödul-2Adıyaman’ın Samsat ilçesi belediye başkanı Halil Fırat bir defa sular altında kalıp yok olan, iki defa ağır depremle sarsılan Samsat ilçesinde yaptığı çalışmalarla bir ilçeyi küllerinden yeniden ayağa kaldırdı.

2022 yılında Mayıs ayında 15.GAP Oscar’ı Yılın en başarılı ilçe belediye başkanı ödülünü Malatya’da alırken, Ağustos ayında kent ve başkan Ödülünü de Kayseri’de aldı.

Billboardlarda teşekkür ilanı yayınlayan Samsat belediye başkanı Halil Fırat ödülü belediyede ki çalışma arkadaşlarının gayreti ve siyaseten başta Ahmet Aydın olmak üzere milletvekillerinin desteğiyle başarıya ulaştığını söyledi.

Yeni dönemin genç siyasetçilerinden Halil Fırat çabasıyla gençlerinde idolü haline geldi..

Halil Fırat Kimdir ?

1980 yılında Adıyaman’da doğdu. Demokrat Parti döneminden bu yana siyasetle ilgileniyor. İlk, orta ve lise eğitimini Adıyaman’da tamamladı. Liseden sonra yaşamının bir kısmını Adana’da geçirdi.

Anadolu Üniversitesinde İşletme eğitimi aldı. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde Yönetim Organizasyon dalında yüksek lisans yaptı. Adana’da, AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptığı sırada AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı’nı tamamladı.

1997 yılından itibaren yönetiminde olduğu LPG ve otogaz dönüşüm sistemleri firmasında, önce bayilik bazında ardından sırasıyla bölge bayiliği, servis ağı, üretim, distribütörlük gibi görevlerde bulundu. Birçok STK’da aktif görev aldı ve LPG CNG Otogazcılar Derneği Başkanlığı, Adana Atletizm Spor Kulübü Başkan yardımcılığı ve Adana Adıyamanlılar Derneği Başkanlığı yaptı. Maraton, yarı maraton gibi uzun mesafe koşularında birçok dereceye sahiptir.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Adıyaman İli, Samsat İlçesi Belediye Başkanı olarak seçildi .

2022 yılında Türkiyenin en prestijli ödül organizasyonu olan 15.GAP Oscarı YILIN EN BAŞARILI İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ ne layık görüldü. Ödülü TBMM Milli savunma komisyon başkanı Ahmet Aydın'ın elinden aldı.

2022 yılında kayseride düzenlenen Kent ve Başkan ödüllerinde yine YILIN EN BAŞARILI İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ ne layık görüldü ve kayseride 2.defa ödül aldı.

Haber:gapolaygazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz