Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler İçtimai Birliği Başkanı Hüseyin Büyükfırat depremzedelere yapılan yardım organizasyonlarına destek veriyor.

TBMM katip üyesi Kütahya milletvekili İshak Gazel, AK parti Ordu milletvekili Metin Gündoğdu ve GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz  Eğri Çay’da oluşturulan Sosyal marketi gezerek Hüseyin Büyükfırat'tan organizasyonla ilgili bilgiler aldılar.

GAZEL ‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ’

Sosyal marketin önemli bir ihtiyacı karşıladığına dikkat çeken Kütahya milletvekili İshak Gazel emeği geçenlere teşekkür ederek, bu hizmetin sürdürülebilir olması için elinden gelecek desteği vereceğini söyledi.

GÜNDOĞDU ‘ Devlet -Millet dayanışmasına örnek’

Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu İşadamları dernek başkanı olarak Azerbaycan-Türkiye arasındaki münasebetleri her alanda gelişsin diye yıllardır mücadele eden Hüseyin Büyükfırat'a teşekkür ederek şunları söyledi '..Hüseyin beyle yıllardır tanışıyoruz, Fahri Azerbaycan konsolosu gibi çaba gösteriyor, Azerbaycan'dan gelen yardımların Adıyaman'da organizesine de destek veriyor, aynı zamanda Şanlıurfa'dan gelen yardımları da gönüllülerle vatandaşa en hızlı şekilde ulaşması için çaba gösteriyor ' dedi.

KIYMAZ ‘ ÇOCUKLARIMIZ BİNAYA BAKMAKTAN KORKUYOR’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 'da sosyal marketin vatandaşın acil önemli ihtiyaçlarını karşılamak için iyi planlanmış örnek bir proje olarak görüyorum. Depremde ölülerimize bile doğru dürüst ağlayamadık. Yaralılarımız hastane köşelerinde şifa bekliyorlar. Eli kesilen, kolu kesilen, ayakları kesilen, omirliği zarar gören ağır yaralılarımız var. Bunların şifa bulması için dua ediyoruz.Bin yılın en ağır felaketlerinden biri bölgemizde yaşadı. Çocuklarımız bina görünce kaçıyorlar.

Vatandaşlarımız göçmen oldu gurbet eldeler. Şimdi bu yarayı sarmak lazım. Bunun için stk lara önemli sorumluluklar düşüyor. Hüseyin Büyükfırat'a çabaları için teşekkür ediyorum.

Heyetin çalışmalara gösterdiği ilgi ve destekten memnun olan Hüseyin Büyükfırat Yaraların sarılması için Devlet-Millet dayanışmasıyla çalışacağız. Burada yardımlar ciddi bir organızasyonla dağıtılıyor. Vatandaşlar sırayla markete alınıyor ve her vatandaş TC no ile işlem yapıyor. Bir defa işlemi yapılana sistem bir hafta bir daha almasına izin vermiyor. Burada haftalık ihtiyaçlar düzenli bir şekil karşılanıyor. Bir reyonda hijyen ve gıda vs ürünler. Diğer tarafta ise giyim üzerine market hizmet verıyor.

Haber:GAP olay gazetesi