İstanbul Adıyaman dernekler federasyon başkanı Hüseyin Sevinçtekin 26-29 Ekim tarihlerinde İstanbul’a düzenlenecek Adıyaman tanıtım günleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda Sevinçtekin amaçlarının Adıyaman’ın gelişme kalkınma ve sorunlarının çözümüne katkı sunmak olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi ‘.. Depremin ilk anından itibaren federasyon başkanı olarak Adıyaman’da 6 Şubat’ta yaşanan felaketi birlikte yaşadık. Beraber enkaz altından hemşerilerimizi çıkarma mücadelesi verdik, beraber üşüdük, beraber ağladık.

O gün ben şahsen organize sanayindeki fabrikamı depremzedeler için Adıyamanlıların hizmetine açtım. Gıda giyim ve lojistik malzemelerin depolandığı yer olarak vatandaşın hizmetine açtık. Depremzedelere yemek barınma hizmeti vermeye çalıştık.

Benim Adıyaman organize ve Kâhta organizede fabrikalarım var. Ailemin büyük bölümü İstanbul’da ikamet ediyor. 1.derece aile yakınlarımdan kayıp vermedik fakat hayatını kaybedenler hemşerilerimiz arkadaşlarımız dostlarımızdı.

KIYMAZ: DEPREM BÖLGESİNDE BAYRAM KUTLAYAMIYORUZ KIYMAZ: DEPREM BÖLGESİNDE BAYRAM KUTLAYAMIYORUZ

Bu acının üzerinden 1 yıl geçmeden tanıtım etkinliği düzenliyoruz diye garipsiyenler oldu.

Depremin üzerinden 8 ay geçti. Depremzedeler birçok sorun yaşıyor, diğer yandan da hayatın normalleşmesi için devlet-millet bir büyük çalışma içerisinde. Tanıtım günlerinde Adıyamanlı sanatçılarımız Kahtalı Mıçı Latif Doğan Ramazan Garipses gibi sanatçılarımız depremi anlatacaklar, şiirleriyle söyleşileriyle belki de gazelleriyle. Deprem bölgesinin matemine uygun bir tanıtım günü düzenleyeceğiz. Deprem çadırı kuracağız yaşananları İstanbul’daki hemşerilerimize de yansıtmaya çalışacağız. ‘ dedi.

KIYMAZ: ORGANİZEYE DESTEK OLACAĞIZ

Toplantıya katılan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Adıyaman için atılacak her adımı destekleyeceklerine vurgu yaparak şunları söyledi ‘ Adıyaman’da vatandaşla kentle ilgili kaygı taşıyan çok az sayıdaki iş adamlarından biriside Hüseyin Sevinçtekindir. İşini gücünü ailesini ihmal edip Adıyaman için çaba gösteren arkadaşlara da bizlerin destek olması gerekiyor. Federasyon yönetimi ve programa katkı sunan kurum kuruluş ve kişilere teşekkür ederim’ dedi.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz