İstanbul Caferiler Derneği'nin tertip ettiği Evrensel Aşura Matem Merasimi töreninde konuşan CHP İstanbul milletvekili İlhan Kesici ‘Kerbelada aç susuz bırakılarak katledilen 71 evladı resulun ümmetin gönlünde derin yaralar açmıştır ’ dedi.

İstanbul Caferiler Derneği'nin tertip ettiği Yahya Kemal Bayatlı kültür ve gösteri merkezinde düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi programına CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına İstanbul CHP milletvekili İlhan Kesici katıldı.

Kesici kerbela hadisesinin dünya ve İslam tarihi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek şunları söyledi ‘… Hazreti Ali ve Fatıma annemizin cennetlik evlatları Hasan ve Hüseyin ehlibeytten 71 kişinin kerbelada çölde aç susuz bırakılarak büyük eziyet çektirildi. Bununla kalmadılar Peygamberin gözbebeği evladı resulleri Seyitleri şerifleri silahsız aç susuz bu mazlumları kılıçtan geçirdiler. Büyük zalimlikler yaptılar. Kerbelada bulunan Hasan Hüseyin orada savaşmak için bulunmuyordu, bir taht ve iktidar peşinde de değillerdi. Burada halifelik makamını zulüm aracı haline getiren Yezid’e itaat edip baş eğmedikleri için katledildiler. Hazreti Alinin güzel bir sözü var ‘Zalimlere hasım, mazlumlara yar yardımcı eylesin’ Zülüm altında yaşamaktansa şerefli ölümü seçen Hz.Hüseyin efendimizin bu duruşu ile ümmete örnek olmuştur. Bu herkes İmamı Hüseyin’e dua etmekte Yezide lanet okumaktadırlar.

Kerbelada ehlibeytin şehadeti ümmetin kalbinde gönlünde derin yaralar açtı, bu yara halen tazeliğini korumakta kıyamete kadar da bu acı milletin gönlünde devam edecektir.’ dedi.

Haber: GAP olay

SANKO: Bayramınız Kutlu Olsun SANKO: Bayramınız Kutlu Olsun