Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi belediye başkanı İskender Yıldırım Kahramanmaraş Pazarcık merkezli gerçekleşen deprem sonrası yaraların sarılması için birlikte beraber çalışacağız dedi.

Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’a Gölbaşı ’da deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren başkan İskender Yıldırım yıkımın büyük olduğunu ve Gölbaşının ağır hasar aldığını söyledi.

Ziya Polat’tan, ‘İnsana hizmet üreten anlayışla çalışacağız’ Ziya Polat’tan, ‘İnsana hizmet üreten anlayışla çalışacağız’

Yıldırım ‘ 11 ili kapsayan deprem olarak adlandırılıyor, fakat en ağır hasarı Adıyaman, Hatay ve Gölbaşı aldı. Bunların içerisinde İslâhiye, Nurdağı ve Kahramanmaraş’ta ağır etkilenmesine rağmen hiçbir yer benim saydığım bu 3 yer kadar yıkım olmadı. Temennimiz kimsenin burnunun kanamaması fakat maalesef bin yılın en ağır yıkımı bu depremle oldu.

İNTERNET YOKTU YAYIN YAPILAMADI

Bütün milletimize hemşerilerimize başsağlığı diliyorum. Depremin İlk günlerinde internet te sıkıntı vardı burada o nedenle canlı yayın yapılmadı.

 Tokat Valimiz Numan Hatipoğlu’nun himayesinde koordinesinde ilçemizdeki sorunların çözümü için gece gündüz çalışıldı ve çalışılıyor. Tokat belediyesi, Mersin belediyesi , Altınordu, Adana büyükşehir ASKİ, İler bankası, İzmir büyükşehir belediye ve Esenler belediye başkanımız Tevfik Göksu’nun yardımları, destekleri oldu.

Şehrin yarısı yok oldu

Gölbaşında şehrin yarısı yok gibi. Buradaki enkazları 3 ay gibi bir süreçte kaldırabilirsek iyi olacak.

Deprem korkusuyla dışarı giden hemşerilerimizden iş yerleri sağlam olan esnaflarımız, gelip işyerlerini açsınlar normalleşmeye hep beraber katkı sunalım.

İlk etapta içme suyu tanklarına ihtiyacımız var.

0n bin kadar vatandaşımızın uzun müddette gıda ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Kentin yarısı adeta yok oldu.

Önümüzde çetin bir süreç var.

Sokaklarında oynayıp şakalaştığımız hayatımızın anlam kazandığı bu güzel kentimizi ayağa kaldırmak için çok çalışacağız ve yaraları hep birlikte saracağız’ dedi.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz