Kaymakam Aslaner: Silifke’nin tanıtımını önemsiyoruz

GAP gazeteciler birliği heyetini kaymakamlık makamında kabul eden Silifke kaymakamı Abdullah Aslaner Turizm tanıtım faaliyetlerinin Silifke’nin her alanda gelişmesini hızlandırdığını söyledi.

GAP gazeteciler birliği heyetine Silifke’nin Akdeniz’de önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Kaymakam ASLANER ‘.. Silifke ilçemiz uzun yıllar il hüviyetiyle tarihte idare edilmiş, her zaman önemli bir siyasi, ekonomik bir merkezdir. Bölgemizde her mevsim burada sebze meyve üretimi söz konusudur. Erkenci dediğimiz birçok ürünün mevsiminden 15-20 gün önce burada üretilir. Çilek üretiminin Türkiye’de 1/3 ü Silifke’de üretilir, ihracatta da Türkiye’nin 1/2 si buradan yapılır.

Tarihi turistik değerleriyle yerli yabancı turistin ilgi alanı içerisinde bulunan Silifke ilçemizin özellikle basın yayın organlarında yer bulmasıyla tanıtımına gazetecilerin katkısı inkâr edilemez. İlçemize özel ilgi gösteren GAP gazeteciler birliğine teşekkür ediyorum’ dedi.

KIYMAZ: GAP gazeteciler birliği olarak fahri Silifkeliyiz

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da Silifke kaymakamı Abdullah Aslaner’e basın camiasına ve GAP gazeteciler birliği heyetine gösterdiği ilgiden dolayı  teşekkür  etti.  Kıymaz GAP gazeteciler birliği üyelerinin kendilerini fahri Silifkeli olarak gördüklerine dikkat çekerek şunları söyledi’.. bu gezimiz son 10 yıl içinde yaptığımız dördüncü Silifke gezimiz, her ziyaretimizde bu ilçeyi daha çok sevdik. Gazi Mustafa kemal Atatürk’ünde özel ilgi alaka gösterdiği bu kentimiz Limanı, sebze meyve ihracatı ve son yapılan nükleer enerji santraliyle stratejik bir ilçe olarak önemi arttı. Silifke ilçemiz uzun yıllar il olarak idare edilmiş. 1933 yılında yapılan bir düzenleme ile ilçe olarak yönetim şekli değiştirilmiştir.

SİLİFKE’NİN İL OLMA HAKKI İADE EDİLMELİDİR

Asırlarca il olarak idare edilmiş bu ilçemizin il olma hakkı 2023 seçimlerinden önce bazı ilçelerin il yapılmasına yönelik bir kanun teklifinin TBMM’de gündeme gelmesi bekleniyor. Silifke’nin İl yapılması değil, Silifke’nin elinden alınan İl olma hakkının iade edilmesini bekliyoruz. Ve bu talebimizi de seslendiriyoruz. Silifke il yapılırsa bölgedeki gelişme ve kalkınma hareketliliği daha da hızlanacaktır’ dedi.

Silifke kaymakamlık binasının tarihi dokusuna dikkat çeken kaymakam Aslaner gazeteci heyetle Kaymakamlık binası önünde hatıra resmi verdi.

Haber: GAP olay gazetesi