GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a İngilterenin başkenti Londrada yapılan saldırıyı kınadı.

'İngiltere'de Kıbrıs'konulu konferansa katılmak üzere gittiği Londra'da Yunan ve Rum bayrakları taşıyan birgurubun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın içerisinde bulunduğu araca saldıran fanatik Rum ve Yunanlıları güvenlık güçleri olay yerinden uzaklaştırdı.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz yaptığı açıklamada olayın son derece çirkin ve utanç verici olduğuna dikkat çeken Kıymaz '..Rum ve Yunanlılar Kıbrısta artık iki devletli bir yapı olduğunu ve Türklerinde kendi topraklarında özgür bir devlete sahip olduğunu öyle veya böyle kabülllenmek ve hazmetmek zorundalar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk devletler teşkilatının gözlemci üyesi olan 300 milyonluk Türk dünyasının ayrılmaz parçasıdır. 

Saldırı sadece Ersin Tatar'ayönelik değil 300milyon Türk dünyasına yönelik bir tutum ve davranış olarak görüyor şiddetle kınıyoruz' dedi.