KIYMAZÜlkücüler arasında köprü olmaya çalışıyorum’

Milli Yol partisi Adıyaman 1.Olağan kongresi açılışında konuşan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Ülkücüler arasında köprü olmaya çalışıyorum dedi.

Milli Yol partisi genel başkanı Remzi Çayır’ın ’da katıldığı, Adıyaman Milli Yol partisi 1.il kongre açılış konuşmasında parti fanatiği olmadığının altını çizen Kıymaz, çeşitli siyasi partilere dağılmış Ülkücülerin geneliyle iyi ilişkiler sürdürdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi ‘.. Ülkücüler Devletin varlığı, Milletin bekası ve Ay yıldızlı bayrağın gönderde dalgalanması için hayatlarını gözlerini kırpmadan feda eden memleket evlatlarıdır.

Çeşitli sebeplerle, çeşitli siyasi partilerde politika yapan bu memleket evlatlarının çoguğuyla yakın arkadaşlıklarım dostluklarım var.

 Milli yol partisi genel başkanı Remzi Çayır’da bu dostlarımdan biridir, 12 Eylül’de ömrünün baharında gençliğini benim gibi zindanlarda çürütmüş, saçını bu yolda ağartmış değerli bir memleket evladıdır. Partiyi kurarken benden görüş alıp istişare etmişti, bu gün İl kongresine beni davet etti koşarak geldim.

Hangi ülküdaşım hangi partideyse ona destek veririm, veriyorum da.  Zaman zaman aralarında çeşitli siyasi nedenlerle değişik partilerde küslük olanların arasını düzeltmeye çalışıyorum, biri birleriyle görüştürdüklerim oluyor. Bir nevi onlar arasında karınca kadarınca köprü pozisyonunda kaldığım oluyor.

Değişik partilerde görev alanlar arasında ayrılıkları suni ayrılık olarak görüyorum, Vatan, devlet-millet yararına her zaman etrafına bakmadan ortaya çıkacaklarından emin olduğum arkadaşlarımız, milletin devletin bekası için her zaman aklın yolunu seçeceklerine eminim.

ÜLKÜCÜLER ALTIN GİBİDİR HER YERDE DEĞERLİDİR

Ülkücüler göreve çağrıldığında, söz konusu vatan olduğunda onlar için her şey teferruattır. Ülkücüler altın gibidir çamura da saplansa, kuyumcu vitrininde de olsa değerinden bir şey kaybetmez.

PARTİĞİ FANATİĞİ DEĞİLİM, HİÇ BİR ZAMANDA OLMADIM

13 yaşlarında ülkü ocaklarında eğitim başladım, 17 yaşında rahmetli Muhsin başkanın himayesinde rahleyi tedrisinden geçtim. Çizgimden bir değişiklik olmadı, her zaman kapım gönlüm ülkücülere açık, onların partisi değil yürekleri benim için önemli’ dedi.

Remzi ÇAYIR ‘BU DÜZENE İTİRAZIM VAR’

S.S Yeni Adıyaman Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi konferans salonunda yapılan kongrede konuşan Milli Yol partisi genel başkanı Remzi Çayır ‘gelir dağılımının adaletsizliğine, atamalarda liyakatin esas alınmamasından dolayı bu düzene itirazımız var’ dedi.

Tek liste olarak girilen seçimde Adıyaman Milli yol partisi İl başkanlığını Hanifi Dağdelen başkanlığındaki liste seçimi kazanmış oldu.

Genel başkan Remzi Çayır’a Adıyamanlıların ilgisi yoğun oldu. Adıyaman ilçe teşkilatlarının yanı sıra Kayseri, Malatya, Elâzığ, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş İl ve İlçe başkanlarıda Kongreye katılım gösterdi.

Remzi Çayır Adıyaman’da çarşı pazarda vatandaşlarla sohbet etti onları dinledi. Kongre günü Akşamı da yerel televizyon Mercan TV’de Baykan Sarıkaya’nın hazırlayıp sunduğu programa katıldı.

Kaynak: GAP olay gazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz