Annenizi kaybettiniz taziyesi için Besni’desiniz, Latif doğan taziye evi adıyla Besni yeni kente bir taziye evi yapmışsınız Annenizin taziyesi de burada yapıldı ve çok katlı üzerine bir cami inşaatı söz konusu burayla ilgili bilgi verir misiniz?

 Besinliler Besni’ye memleketlerine duyarlı insanlar halı vakti yerinde her Besni’li memleketine bir şeyler yapmak için çaba içerisine giriyor. Bende bir arsamız vardı Yenikent mahallesinde 5 dönüm bir araziydi Taziye evi ve cami yapmayı hedefledik, 2 yıllık bir süre zarfında taziye evimiz faaliyete geçti. Camiyi tamamlamak için çalışıyoruz.

Taziye evi bitince biraz ara verdik şimdi cami için çabalıyoruz katkı sunanlara teşekkür ediyorum.

 Bu işlere vesile olanlardan Allah razı olsun bir şeyler yapmaya çalıştık teşekkür ederim. Allah birini 1000 etsin sahibi olduğu zaman para delisi olmuyor öncelikle ekmeğini yiyip suyunu içen Besni’ye bir şeyler yapma telaşına düştü isimler var soyadları böyle yapılarda yaşatılıyor onlara çok teşekkür ediyorum.

Çok zor bir pandemi süreci yaşadık, sanat camiası da bundan olumsuz etkilendi neler söyleyeceksiniz?

Bizim bağlı olduğumuz dernekler, bizim bütün telif haklarımızı organize edenler bu gibi durumlarda sanatçılara el uzatmaları gerekiyordu. Maalesef pandemide sanatçı arkadaşlarımız çok mağdur oldu perişan oldular.

Pandemi döneminde en büyük darbeyi alan müzisyenler oldu. Türk sinemasına emek veren çok değerli sanatçıların akıbetine bakın çoğu huzur evlerinde yaşlılık dönemlerinde hazin bir şekilde bu dünyadan göçüp gidiyorlar.

Sanatçıları koruyacak yeni kurumlara ve kanunlara ihtiyaç var.

Sanatçı arkadaşlara bir tavsiyem olacak bizde Anadolu’da bir söz vardır ÇEŞME AKIYORKEN KABLARINI DOLDUR diye. Sanatçı bir dönem para kazanmaya başladı mı parasını tutsun yatırıma dönüştürsün. Sanatçı her dönem geliri olmuyor. Yaşadığımız tecrübelerden bunu söylüyorum.

Yurt dışı turneleriniz oluyormu?

Avrupa da çok sayıda Türk yaşıyor. Bizleri sürekli davet ediyorlar. Haftada 2-3 gece programlarım oluyor.

Düğünler oluyor şenlikleri oluyor, festivaller oluyor geceler düzenleniyor davet ediliyoruz bunlara katılıyoruz.

 Gençlerden sanatçı olma hevesi olanlar oluyor, bunlara tavsiyeniz nedir?

Türkü, şarkı okuma öğrenme çabası içinde olan genç kardeşlerimiz var.

İlkokul çağlarından başlayarak bu işi hevesi olanlar eğitim almalı ve ustalarından öğrenmeliler.

Bu işten para kazanırım diye bu işe girmesinler sanatı sevdikleri için içerisinde olsunlar.

Ben 35 yaşına kadar Türkü okudum 35 yaşından sonra para kazanmaya başladım.

Sanat işinde çok emek vermezsen para kazanamazsın. Sporda da böyledir. Çok çaba ve çalışmak gerekiyor. Her şeyden önemlisi işi sevmek gerekiyor.

Uzun yıllar hiç para kazanmadan almadan her çağrılan yere gittim türkü okudum.

Son olarak neler söyleyeceksiniz?

Annemin vefatı nedeniyle Eylül ayının ilk haftasına kadar Besni’de kaldım hemşerilerimle hasret giderdik. Burada hemşerilerimiz bizi bağrına bastı. Taziyeye köylerden uzaklardan sevenlerimiz geldi acılarımızı paylaştı.

 Besni’yi Adıyaman’ı hemşerilerimi seviyorum. İlgi alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Zeynel Abidin Kıymaz olarak 30 yıldır basın alanında bana her zaman destek verdiniz şahsınızda bütün basın camiasına teşekkür ediyorum.

Haber. GAP olay gazetesi

Editör: TE Bilişim