Mehmet Kuş’ HİZMETTE GENÇLER ÖNCELİĞİMİZ OLDU’

Gazeteci-yazar Zeynel Abidin Kıymaz'a 2022 yılı çalışmaları ve 2023 yılı hedeflerini açıklayan Şanlıurfa Eyyübiye belediye başkanı Mehmet Kuş Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olduklarına dikkat çekerken, gençlerin dinlenebilme, eğlenebilme ve spor yapabilmeleri için projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

GAP gazeteciler birliği genel başkan yardımcısı Gazeteci-Yazar Mehmet Canbey’in de hazır bulunduğu ziyarette,  Türkiye’nin,  belki de dünyanın en genç nüfusuna sahip olduklarını vurgulayan başkan Kuş ‘bu gençler kentin yoksulunun da çoğunlukta olduğu Eyyubiye’de eğitim alırlarken özel dershane ve okul imkânlarından ne yazık ki yeterli yararlanamıyorlar, işte burada belediye olarak biz bu açığı ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz’ dedi

Eyyübiye belediye başkanı Mehmet Kuş’un Hizmetlerimizden bazıları şunlar :

 Nemrut’un Tahtı olarak bilinen Deyr Yakup Manastırı Turizme açılacak

Şehrin tarihi ve kültürel varlıkları envanterinde önemli bir yer tutmasına rağmen, bugüne kadar turizme kazandırılmayan Nemrut’un Tahtı adlı tarihi kalıntıların kurtarılması için, Eyyübiye Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunduğumuz proje onaylandı. Kadim şehrimizin önemli eserlerinden biri olan Deyr Yakup Manastırını (Nemrut’un Tahtı) turizme kazandırıyoruz.

EYYÜBİYE’DE ALTI MAHALLE DAHA DOĞALGAZLA ISINACAK

Mahalle sakinlerimiz, 32 ilden büyük olan Eyyübiye ilçesinde doğalgaz olmamasından sitem ediyorlardı. Biz de o gün kendilerine doğalgaz getireceğimize dair söz vermiştik ve sözümüzde durduk 5 mahallemizi doğalgaz ile buluşturduk.6 Mahallemiz için ise çalışmalara başladık. Bundan iki ay kadar önce ana boru hatları döşenen mahallelerimizde, bugün itibariyle cadde cadde, sokak sokak işlemlere başladı. İnşallah bu kış altı mahallemiz de kısmen doğalgazla ısınacaklar. Doğalgazımız, şimdiden ilçemize hayırlı olsun.

SINAV HAZIRLIK MERKEZİ

Eyyubiye’de geliştirdiğimiz projelerden olan ve büyük ilgi gören sınav merkezlerinden ikincisi de tamamlandı. Kayıtların kabul edildiği sınav merkezinde dersler önümüzdeki günlerde başlayacak.

Şanlıurfa’nın sosyo-ekonomik yönden en dezavantajlı ilçesi Eyyubiye’de, gençlerin üniversite sınavlarında başarılı olmalarını temin etmek amacıyla daha önce eğitim otakları ve gençlik merkezlerinde verilen eğitim desteklerini, özel dershane hizmetlerini aratmayan binalara taşıdık, Yenice Mahallesi’ndeki sınav hazırlık merkezinin hazırlıklarını tamamladı.

Eylül ayında 200 öğrenciye kapılarını açan Onikiler Mahallesi Sınav Hazırlık Merkezi’nden sonra gelen yoğun talebe cevap verebilmek adına Yenice Mahallesi’nde ikinci sınav hazırlık merkezinin kurulması için çalışmalara başladık, burada da çevre mahallelerde yaşayan 200 gencin eğitimine önemli katkılar sağlayacak bir binayı özel dershane niteliği kazandırdı.

Dört kattan oluşan Yenice Sınav Hazırlık Merkezi’nde düzenleme ve tefrişat işleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde derslerin başlayacağı merkezde, sınıflar, çalışma salonları, dinlenme alanı gibi ayrıntılar yer alıyor.

Sınav merkezi sayısını 3 e çıkartıyoruz. 3. Sınav merkezimizin yer tespitini yaptık çalışmalara başlıyoruz.

YÜZLERCE EYYÜBİYELİ GENÇ BURADA ÇALIŞACAK

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde projemiz olan(OSB) yapımı devam eden fabrika binası inşaatı Betonarme aksamı büyük oranda tamamlandı fabrika binası hizmete sunulduğunda, yüzlerce gence istihdam imkânı doğacak.

Sosyo ekonomik yönden Şanlıurfa’nın en dezavantajlı ilçesi olan Eyyübiye ilçenin genç nüfus potansiyelinin en büyük sorununun işsizlik olduğunu, bu sorunu çözmek için kamunun tüm imkânları seferber ediliyor. İstihdama katkı sağlanacak bu proje önemli.

EYYÜBİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Vaatlerimiz arasında yer alan ve 3,5 yılda gerçeğe dönüşen kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı tamamlandı. 367 konut ve 35 işyerinden oluşan projenin ilk etabı tamamlandı vatandaşlara teslim edildi., 600 konutluk ikinci etabın da müjdesini verdim.

Akçakale yolu üzerindeki Akçamescit Mahallesi’nde başlatılan ve 4 etap halinde toplam 3000 konutun inşa edilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki ilk etap tamamlandı. “Seçilmeden önce Eyyübiye’yi değiştireceğiz, dönüştüreceğiz, güzelleştireceğiz demiştik.

Eyyübiye Belediyesi koordinesinde bölgede inşa edilen ve edilecek olan 3600 konutun yanında yine TOKİ tarafından Türkiye’nin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında Eyyübiye ’ye 4250 konut inşa edilecek. 

EYYÜBİYE MİLLET BAHÇESİ’NDE SONA YAKLAŞILDI

Şanlıurfa’da yapımı devam eden, 180 dekarlık alanıyla bölgenin en büyüklerinden olan Eyyübiye Millet Bahçesi’nde sona yaklaşıldı. Spor tesisleri ve ağaçlandırması büyük oranda tamamlanan tesiste, oyun alanları, kamelyalar, aletli spor alanlarının kurulumu da tamamlandı.

Eyyübiye Millet Bahçesi’nde ağaçlandırma çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yetişkin ağaçların dikildiği, aşırı sıcaklardan kurumamaları için titizlikle bakım ve sulamalarının yapıldığı ağaçlara yenileri ilave edilecek.

İçerisinde, halkın nefes alacağı çok büyük yeşil alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, banklar, spor alanları, gölet ve kapalı tesislerin yer alacağı Eyyübiye Millet Bahçesi, çok yakın zamanda hizmete sunulacak.

EYYÜBİYE’DE 14 MİLYON TL’LİK TESİS HİZMETE GİRİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ni Eyyübiye’de hayata geçirdik, projenin uygulanmasıyla ciddi manada israfın önüne geçmiş olacağız.

Şanlıurfa’nın sanayi bölgeleri, çarşıları ve önemli turistik alanlarının içinde yer alması nedeniyle değerlendirilmesi gereken önemli miktarda atığa sahip olan Eyyubiye’de inşa edilen Sıfır Atık Ayrıştırma ve Depolama Tesisi için yaklaşık 14 milyon TL harcandı.

2022 yılında durmadan çalıştık, 2023 yılında tempomuzu daha da artırarak aynı şevkle çalışmaya devam devam edeceğiz. Hedefimiz sorunları çözülmüş bir Eyyübiye ortaya çıkarmak.’dedi.

Kaynak: GAP olay gazetesi.