14 Mayıs 2023 pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri için partilerin aday listeleri YSK'ya teslim edildi.

AK partide 3 dönemden fazla görev yapmadurumunda olan milletvekillerine listelerde yerverilmedi. 

CHP'de liste depremi yaşandı. 

CHP listelerinde Millet ittifakı bileşenlerinden yaklaşık 40 isim seçilebilecek yerlerden aday gösterilince CHP'de adaylık beklentisi olanları hayal kırıklığına uğrattı.

AK partinin öenmli isimlerinden TBMM milli savunma komisyon başkanı Ahmet Aydın daha önceparti yetkili ust kurulları bu dönem aday olmayacağını iafadeetmişti.

AK partinin 1. sıra adayının bakan olması beklentisi boşa çıkarken, AK parti Parti meclisi üyesi Resul KURT Adıyaman AK partide liste başı oldu.

AK Parti adıyaman listesi

1 - Resul Kurt
2- İshak Şan
3- Mustafa Alkayış
4-Hüseyin ÖZHAN

5-Ziya Polat

AK partide İstifa ederek aday adayı olan Mehmet Dağtekin listede yer almadı.

Açıklanan liste sonrası AK parti eski milletvekili Mehmet Metiner Adıyaman listesine tepki gösterdiği medyada yer aldı. 

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, partisinin memleketi Adıyaman'da çıkaracağı ileri sürülen muhtemel milletvekili aday listesini eleştirdi.

Sosyal medyada dolaşan listenin 'siyasi intihar' anlamına geldiğini söyleyen Metiner, "Umarım doğru değildir. AK Parti’ye de, Adıyaman’a da çok yazık olur. Demedi demeyin" dedi.  

CHP Adıyaman listesi

1-ABDURRAHMAN TUTDERE
2-KENAN DOĞAN
3-ADNAN AĞIR
4-ÖMER TURAN
5-SONGÜL VARKİ YILDIRIM

Başarılı performansıyla Abdurrahman Tutdere CHP Adıyaman'da1.sıra adayıolurken, millet ittifakı bileşeni İYİ partinin eski il başkanı Kenan Doğan 2.sıra adayıoldu.

Deva partili Adnan Ağır 3.sıra adayı oldu.

YSK: Oy sayımı aralıksız yapılacak YSK: Oy sayımı aralıksız yapılacak