Kâhta siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerinden Musa Yıldırım AK parti Kâhta belediye başkan adayı Mehmet Hallaç’a güvendiklerini söyledi.

Adıyaman’ın en büyük ilçesi Kâhta’da AK partiden belediye başkan adayı olmak için müracaat eden 21 aday adayının son güne kadar çabalarına sahne olan Kâhta’da, Mehmet Can Hallaç’ın aday gösterilmesiyle suların kısmen duruldu.

Malatya'da Hamit Fendoğlu' anısına program düzenlendi Malatya'da Hamit Fendoğlu' anısına program düzenlendi

İşadamı Musa Yıldırım Kâhta gündemine dair siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Musa Yıldırım Mehmet Can Hallaç’ın büyükşehir belediyesindeki yöneticilik tecrübesiyle Kâhta’ya değer katacağına inandığının altını çizerek şunları söyledi:

Hayatım boyunca Kâhta halkının haklarını ve menfaatlerini daima ön planda tuttum. Öğretmenlik hayatımda, Spor kulübü başkanlığımda ve iş hayatımda hep haksızlıkların karşısında durdum ve gücümün yettiği kadarıyla mücadele ettim. İlçemin menfaatlerini her şeyin üstünde tutmaya çalıştım. Kazandığım her kuruşu Kahta halkına daha çok fayda sağlayacak alanlara istihdam ve üretime harcadım ve Allah nasip ettikçe de bunu yapmaya devam edeceğim.

İlçemizin 100 yıllık süregelen makus talihini ve kaderini değiştirme adına AK Partiden Belediye başkanlığı için aday adayı oldum. Ancak Adaylık Mehmet Can Hallaç arkadaşımıza tevdi edildi. Adaylık netleşince Arkadaşımızı aradım ve tebrik ettim, memleketimize dair duygu ve düşüncelerimizi, hassasiyetlerimizi ve hayallerimizi kendisiyle paylaştım. Hiçbir zaman makam ve mevki sevdam olmadı, hırs ve intikam peşinde koşmadım. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için inisiyatif ve sorumluluk aldık, almaya da devam edeceğiz. Eğer ki herhangi bir arkadaşımız ilçe ile ilgili hayallerimizi gerçekleştirirse belediye başkanı olmaktan daha fazla mutlu olacağımı da söylemek isterim.

Eğitim camiasında görev yaptım. Kahtaspor kulüp başkanlığını da başarıyla yaptığıma inanıyorum.

Mehmet Can Hallaç ismi Kâhta siyaseti içerisinde bilinen bir isim değildi. Bu durum bana sorarsanız bir dezavantaj değildir. Bilakis bu bir avantaj sayılır.

Mehmet Can Hallaç beni ziyaret etti. Bizlerin fikir ve önerilerine değer verdiğini gördük. Fikirlerimizi söyledik. Kahtaspor ve sporcularımız için tesislere ihtiyaç olduğunu söyledim. Engelli spor kulübü kurulması ve bunları destekleyici projeler önerdim, Sayın Hallaç bunlara sıcak baktığını söyledi.

Altyapı sorunlarını söyledik. Mehmet Hallaç’la Kâhta’da Temizlik sorunları içme suyu ve altyapı mesellerinin artık konuşulmayacağı bir dönem olacağı düşüncesindeyim.

Kendilerine fikir ve önerilerimizi anlattık. Bu doğrultuda yapacağı her hayırlı hizmet ve işi ilk takdir eden, ilk tebrik eden biz olacağız. Bunun yanı sıra uyarılarımıza rağmen hatalar yapılırsa da önce uyarırız sonrada her yanlışın karşısında dik duruş sergileriz.

Biz Kâhta’nın memleketin menfaatini önde tutarız.

Yeşil alanların çoğaltılmasını istedik. Sosyal yaşam alanlarının çoğaltılması sahil projesi kadınlar ve gençler için projeler talep ettik.

Seçimin sağlıklı ve huzurlu geçeceği bir süreç yaşayacağımıza inanıyorum. Adayımız her konuda projesi var biz buna şahit olduk.

Tekstil alanı ve tarımsal ürünlerin işlenmesiyle alakalı yatırımlarımız var. Kentin ekonomisinin gelişmesi için yatırımcılara yatırımı teşvik edici çalışılması gerekiyor. Kâhta’nın hızlı gelişmesi için herkesin kendi alanlında atılımlar yapması gerekiyor. Kâhta’da birlik beraberliği sağlayıp Kâhta’nın gelişmesi kalkınması için her adımı desteklememeliyiz.

Memleketimiz 6 Şubat’ta büyük felaket yaşadı. Bundan sonra önümüze bakıp çocuklarımızın geleceği için daha fazla çalışacağız.

Bu vesileyle her zaman desteğini ve duasını bizden esirgemeyen Kahta halkımıza, kıymetli yol arkadaşlarımıza ve Gönültaşlarımıza, beni yalnız bırakmayan ailemin her bir ferdine,  istişarelerimizde görüş beyan eden ve katkı sunan değerli dostlarımıza, değişim çağrısına kulak veren tüm aziz hemşerilerimize Mehmet Can Hallaç arkadaşımıza destek vermeye, AK Parti’mizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında durmaya davet ediyorum. 31 Mart yerel seçimlerinin İlçemize şimdiden hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Hepimiz akrabalarımızı yakınlarımız kaybettik. Yaraların sarılması için birlik beraberlik için çabalayacağız. 2024 yılının memleketimize ülkemize hayırlı uğurlu bir yıl olmasını diliyorum.

Haber: GAP olay