Slovakya’da Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) toplantısına katılan Ticaret bakanı Ömer Bolat Daha Güçlü Türkiye hedefimizdir dedi.

Bir dizi ziyarette bulunan Ticaret bakanı Ömer Bolat Slovakya gezisi sonrası toplantıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Slovakya'da gerçekleştirilen Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) toplantısına katılarak, Türkiye'nin küresel ticaretteki güçlü konumunu ve ihracat hedeflerimizi tekrar vurgulama fırsatı bulduk.

Türk iş dünyasının uluslararası başarılarını ve Türkiye'nin yatırımcılar için cazip bir destinasyon olduğunu yineledik. Slovakya ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizi derinleştirmek için iş birliği ve karşılıklı yatırım fırsatlarının önemini ele aldık.

DTİK çatısı altında yapılan çalışmalarla birlikte yurt dışında önemli bir Türk iş dünyası ağının oluşması, Türk diasporasının oluşmasına katkı sağlarken, Ticaret Bakanlığı olarak vermiş olduğumuz desteklerle iş insanlarımız ve girişimcilerimizle birlikte belirlediğimiz yol haritamızı uygulamaya devam ediyoruz.

Bakan Özhaseki: ‘Hakkımız helal olsun’ deyinceye kadar buradayım Bakan Özhaseki: ‘Hakkımız helal olsun’ deyinceye kadar buradayım

Stratejilerimiz kapsamında, uluslararası rekabetçiliğimizi ve yatırım akışını artırarak, daha fazla ihracat, daha güçlü ekonomi, daha güçlü Türkiye hedefimizi iş insanlarımızın, girişimcilerimizin ve bizlerin desteğiyle emin adımlarla gerçekleştireceğiz.

Haber: GAP olay gazetesi