Gelişen Türk-Romen ilişkileriyle beraber Türk yemekleri de Romanya’da ilgi çekiyor.

16.bin kayıtlı  Türk işadamının iş yaptığı Romanya’da çeşitli hizmet sektörleri içerisinde Restoranlarda var. Romanya Bükreş’e yakın Plojesti Prahova’nın en işlek caddesinde açılan Turkısh Döner Girll sabahtan gece geç saatlere kadar yoğunluklu olarak hizmet veriyor. Turkısh grıll Resteurantta Türk müşterilerden çok Rumenler ilgi gösteriyor.

Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi Odası başkan yardımcısı işadamı Alişan Düzgün'ün oğulları İsmail ve Cemil düzgün kardeşlerin işlettiği Resteurantta Türk mutfağının vazgeçilmezi yemekler ve kebap çeşitlerinin yanı sıra tatlılarda Rumenlerin damak tadına sunuluyor.

İşletme sahiplerinden ismail Düzgün sektörde yeni olmalarına rağmen tecrübeli aşçılarla çalıştıklarına dikkat çekerek şunları söyledi;

Romanya’da demokrasiye geçildiği yıllarda buralara tük yatırımcılar hızlı bir şekilde gelip çeşitli alanlarda yatırımlar yapmıştırlar. Bu gün bu sayı yatırımcı işveren yani iş yapan işletme sahipleri olarak kayıtlı 16-17 bin civarında bir kişi kurum ve kuruluş var. Hemen hemen her ilde ilçede Türk Restoranları Romanya vatandaşlarına hizmet veriyor.

Bizler Türk mutfağını buraya taşırken zorlanmadık. Bizim dönerlerimiz kebaplarımız burada tutuluyor. Tatlılarımızda benzerlik arzedıyor, hijyene dikkat ediyoruz, işimizi severek yapıyoruz. Bölgeye çeşitli amaçlarla gelen Türk vatandaşlarıda burada bizim bulunmamızdan memnunlar.

Adres:

 Turkısh Döner Gırll

(Ali ve Cemil Düzgün)

Sos Nordului Nr 1 Ploiesti Prahova (Romanıa)

Telephone.: +40 747 117 297

Haber: GAP olay gazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz