Yeniden Refah Partisi Adıyaman 1.sıra milletvekili adayı işadamı Sait Aybak Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’ın Gözde TV’de hazırlayıp sunduğu programda ‘siyasete girme sebebim Adıyaman’ı eski dokusuna kavuşturmak’ dedi.

Gözde TV’de Zeynel Abidin Kıymaz ’la gündem programında çeşitli konularla ilgili soruları ayrıntılarıyla açıklayan Aybak iş yoğunluğu, kulüp başkanlığının yanı sıra siyasetin kendisini yormasına rağmen memleket sevdası nedeniyle elini taşın altına koyduğunu söyledi.

 Sait Aybak Gözdetv ve aynı anda 101.7 RadyoTek’te de canlı olarak yayınlanan programda şunları söyledi

‘’Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alarak insanlarımıza faydalı olmaya çalıştım, nasıl ki çevremize insanlarımıza faydalı bir birey olmaya çalıştıysak inşallah bundan sonrası içinde aynı şekilde siyaseten insanlarımıza, çevremize faydalı olmaya çalışacağız.’’

Yoğun çalışma ortamı içerisinde neden futbol?

‘Malatya sporda hem yöneticiydim, hem de göğüs sponsoruydum, orada 2-3 senelik kulüp yöneticiliği tecrübemiz geçmişimiz oldu. Orada ki katıldığım son kongrede artık futbol işlerine girmeyeceğim dedim bıraktığımı söylemiştim. Tabi biz o zaman Malatya spor çatısı altında PTT’den süper lige çıkardık hatta Avrupa kupalarına katıldık. Orada başarılar elde ettik şampiyonluk yaşadık, takımımız Avrupa kupalarına katıldı. Daha sonra olan kongrede görev almadım yönetime girmedim.

Aykut Pekmez Valimiz ve Süleyman Kılıç başkanımız İstanbul’da beni bir yemekli toplantıya davet etmişlerdi. Malatya sporda ki tecrübemiz nedeniyle Adıyaman spor için talepleri oldu. Bende bu ricalarını kırmadım elimizi taşın altına koyduk’’kulüp idaresinde, takım teknik heyetinde farklı şekilde ekipler kurduk, başarılı olduğumuz dönem, başarısız olduğumuz dönemlerde oldu. Neticede futbolda ekipler değişiyor, başarısız oldu mu ekibe mal oluyor farklı ekiplerle çalışıyorsunuz. Ondan kaynaklı ekip arayışları devamlı oluyor ve sık sık değişiyor.

Neden Yeniden refah partisinde adaylık düşündünüz?

 ‘’ Yeniden Refah partisi genel başkanı Fatih Erbakan’ı kendi işletmemizde ağırladık, orada bir araya geldik, babası Rahmetli Necmettin Erbakan bizim ailece saygı duyduğumuz bir siyasetçiydi. Fatih Erbakan’ı dinledim fikirleri düşünceleri beni hayran bıraktı.

Kendileri bana siyaseten sorumluluk almamı istedi, bizde muhafazakar bir ailenin ferdiyiz bu teklifi red etmek olmazdı, adaylık için son gün ben başvurumu yaptım ve 1.sıra adaylık nasipte oldu.

Spor kulüp başkanlığı yük, kendi iş hayatımız yoğunluk nedeniyle yük, siyasette ekstra bir yük inşallah üstesinden geliriz diye düşünüyorum’’

Seçimde Bir Sürpriz Bekleniyor Mu?

‘’ bölgemiz çok ağır bir deprem geçirdi, burada yıkım büyük oldu. Herkes can derdinde barınma derdinde o nedenle gittiğimiz yerde siyasi içerikli şeyler söylemekten kaçınıyoruz, onlara geçmiş olsun diyoruz, onları dinlemeye çalışıyorum. Bu ortamda özellikle ben farklı bir çalışma yapıyorum, ama insanlar bu psikoloji içerisinde özellikle deprem bölgesinde siyasi renk vermiyorlar.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan rahat kazanır, fakat milletvekilliği dağılımında sürprizler olması kuvvetle muhtemel.

Seçim gezilerimde bu günden nasıl bir sonuç çıkar diye bakıyorum bu bölgede gözümde,  nazarımda her türlü sonuca gebe, yani milletvekili eşit şekilde de partiler arasında dağılabilir’’

Sincik’ te Aybaka Karşı Özel İlgi ve Destek Her Zamankinden Fazla olur mu?

‘’Bizim adaylığımız açıklandığından bu yana sadece tebrik teşekkür telefonlarına sms’ler ine baktığımız zaman kendimizi direkten seçilmiş olarak gördük. Bu kadar sevenimiz, bu kadar arkadaşımız bu kadar dostumuz olması hem bizi duygulandırdı, hem zaman zaman düşündüm ‘bu kadar güzel insan biriktirmiş miyiz?’ Bunlar sandığa yansırsa çok güzel işler yapacağız’’

Sait Aybak Milletvekili Olursa Hangi Hizmetlerde Bulunacak;

‘’Adıyaman’la ilgili gördüğüm eksiklikleri kendim bir broşür yaptırdım 18 madde olarak oraya yazdım vaatlerimi, broşürde resmimin arka tarafına yazı olarak vaatlerimi yazdım.

Cenazesi Depremden 14 Ay Sonra Bulundu Cenazesi Depremden 14 Ay Sonra Bulundu

Vaatlerimi elimden geldiği kadar uğraşarak yapmaya çalışacağım. En başta yapmamız gereken bu şehri eski haline eski dokusuna kavuşturmak, en büyük önceliğimiz bu.

Bu 18 maddeden oluşan vaatlerimizi milletvekili seçilmemiz halinde seçmene taahhüt olarak şunları söylüyorum;

Adıyaman’ımız tarıma müsait. Tarım arazilerine su verilmesi durumunda, yani sulu tarıma geçirilmesi durumunda 4 mevsim tarım yapılabilir hale gelir. Beraberinde ekonomi, beraberinde işsizlik, ırgatlığı ve gurbetliği bitirerek insanlarımız kendi memleketlerinde üretim ve tüketim yaparak hayatlarına devam edecekler. Yani önceliğimiz Sulama projelerinin tamamlanmasını takip etmek olacaktır.

Adıyaman’ımız hayvancılık sektörünün gelişmesine müsait, modern hayvancılık tesisleri kurulmasını sağlayarak bu alanda memleketimizin gelişmesini sağlayabiliriz.

Adıyaman’ımız Nemrut turizmine ev sahıplığı yapıyor Adıyaman’da turizmin geliştirilmesini sağlayıp bu alanda girdileri artırmayı hedefliyoruz.

Adıyaman’ımız Atatürk barajından su ürünlerinde ihracat yapıp para kazanması için projeler geliştireceğiz.

Ulaşımda Adıyaman-Samsat-Kahta arası raylı sistemle trenle ulaşım sağlanmasını içeren proje takip edeceğiz.

Coğrafi ve yöresel ürünlerimizin iyice tanıtılıp pazarlanması için projeler geliştireceğiz.

Ev hanımlarının istihdamını ön gören projeler geliştireceğiz.

Kardeş şehir projeleri uygulayarak depremde ağır hasar alan ilimizin imar ve inşası için çaba göstereceğiz.

Teknoloji bakanlığıyla entegre bir şekilde çalışarak Adıyaman’a bu alanlarda yatırım yapılması için çaba gösterilecek.

Adıyaman’da eğitimin kalitesinin yükseltilmesi için çaba gösterilecek.

Her şeyden önce vatandaşımıza karşı her zaman doğru dürüst olacağız, onların sorunlarını kendi sorunumdan daha fazla önemseyeceğiz ve çözümü için çaba göstereceğiz. En başta da söylemiştim amacımız Adıyaman’ı o eski ruhuna dokusuna kavuşturmak bunun için çaba göstereceğim’ dedi.

Sait Aybak’ı Gözde televizyonunda canlı izleyen çok sayıda genç Altın şehirde Gözde TV’ye gelerek Başkan Aybak’ı tebrik ettiler başarı dileyip resim çekindiler.

Haber: GAP olay