Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 54 Afet konutu hak sahiplerine kura ile teslim edildi.

2017 ve 2018 yılında meydana gelen depremin ardından TOKİ tarafından yapılan Samsat ilçesine bağlı Yarımbağ Köyündeki 54 adet Afet konutunu hak sahiplerine kura ile teslim edildi.

Kura çekimine Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, kurum müdürleri vatandaşlar katıldı. Kura sonrası açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar,”2017-2018 yılında meydana gelen depremden dolayı Samsat ilçemizde birçok ev hasar görmüştü. Bugün 54 adet Afet konutunu kura ile sahiplerine teslim edildi. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Halil Fırat ‘ 2017-2018 yıllarında arda arda yaşadığımız depremseler sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilgili bakanlıklar harekete geçti, Sayın Valimizin koordinesinde gece gündüz çalışıldı. 2017 yılı itibariyle Samsat ilçemizin imar altyapı üst yapı ile ilgili her meselesi için kolları sıvadık. Bütün bakanlıkların koordinesiyle el birliğiyle çalışıldı. Burada sadece AFAD değil bütün ilgili kurumlar canla başla çalıştı, birçoğunun yöneticileri aramızda hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ dedi.

Kaynak:gapolaygazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz