Mardin’in Ömerli İlçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 7 Eylül 2019 da şehid  olan Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva, şehadetinin yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kuzey Irak Bölgesel Özerk Yönetimi Hükümeti'nde Etnik ve Dini Unsurlardan Sorumlu Devlet Bakanı Aydın Maruf ve Etimesgut Belediye başkan yardımcısı Cemal Satılmış’ın da katıldığı  anma  töreninde Kansuva’nın ailesi, yakınları ve çok sayıda güvenlik mensubu hazır bulundu.

Anma töreni ile ilgili duygularını ifade eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu; “Şehidimiz Tufan Kansuva’nın ve bütün şehidlerimizi saygı rahmet ve şükranla anıyor, değerli ailelerine,silah arkadaşlarına,büyük Türk milletine tekraren başsağlığı ve Cenab-ı Haktan sabrı cemil niyaz ediyorum.

Şehidimizin babası Necati Kansuva, rahmetli Muhsin Başkan’ın Ankara il başkanı olduğum dönemde il yönetim kurulu üyemiz olup aynı zamanda hemşerimdir.

Milletimizin kahraman evladı Tufan müdürü kalleşçe şehid eden biri kadın üç PKK’lı, şehidimiz toprağa verilmeden önce kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından Ömerli kırsalında bulunup etkisiz hale getirildi.

İstiklal ve istikbalimiz için şehadetle kucaklaşan serdengeçtilerimiz  pek tabidir ki, milletçe bağrımızı yakmaya devam ediyor, tesellimiz ise Rabbimizin vadi ile devletimizin PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerinin kökünü kazımada ki kararlılığı oluyor.” dedi

Reşit Alkan 'Oylar tarafların huzurunda tek tek sayıldı' Reşit Alkan 'Oylar tarafların huzurunda tek tek sayıldı'

Çok sayıda seveninin katıldığı anma töreninde bir araya gelen vatandaşlar, rahmetli Tufan Kansuva ile olan anılarını konuşup hayırla yad edip dualarla Fatihalar okudular.

Haber: GAP olay