Avukat İrfan Sönmez’in Üçüncü Kitabı “Self-Determinasyon Ayrılma Girişimleri Ve Kürtler” adlı kitabı okuyucuyla buluştu.

Kürt Sorunu mu? Devletleşme Sorunu mu? Anadilde Eğitim Milliyetçilik ve AB Hukuku isimli kitapları bulunan Avukat Doktor İrfan Sönmez’in 3. kitabı Self-Determinasyon Ayrılma Girişimleri ve Kürtler,  okuyucuyla buluştu.

İrfan Sönmez yaptığı açıklamada; ‘‘Her ülke aydınının 1.görevi önce ülkesinin birliğini, bütünlüğünü ve halkının refahını düşünmektir. Türkiye’de bir insan açsa, sefalet içerisindeyse, Türkiye tehdit altındaysa kıblesini kaybetmemiş her aydının görevi önce bu konular üzerine kafa yormaktır. Bende son kitabım olan Self-Determinasyon’u bu amaçla kaleme aldım. Eğer dikkat ederseniz Selahattin Demirtaş dışarıdayken hendek terörü olduğu dönemde dosyalar hazırlayarak Birleşmiş Milletlere gitti ve Self-Determinasyon hakkı talebinde bulundu yani referandum yapın, Kürtler kendi kaderini kendileri tayin etmek istiyorlar şeklinde bir alt yapı hazırlamaya çalıştı. Bu Kürt’le, Türkü ve aynı kıbleye secde eden insanları birbirine düşman etmektir koparmaktır. ’dedi.

İlerleyen zamanlarda yeni eserlerinin de geleceğini belirten İrfan Sönmez; ‘‘Elazığlı bir aydın olarak görevimi yaptığımı düşünüyorum, İnşallah başka eserler de önümüzdeki 3, 4 ay içerisinde gelecek. ’ifadelerini kullandı.

İrfan Sönmez yaptığı açıklamada; ‘‘Her ülke aydınının 1.görevi önce ülkesinin birliğini, bütünlüğünü ve halkının refahını düşünmektir. Türkiye’de bir insan açsa, sefalet içerisindeyse, Türkiye tehdit altındaysa kıblesini kaybetmemiş her aydının görevi önce bu konular üzerine kafa yormaktır. Bende son kitabım olan Self-Determinasyon’u bu amaçla kaleme aldım. Eğer dikkat ederseniz Selahattin Demirtaş dışarıdayken hendek terörü olduğu dönemde dosyalar hazırlayarak Birleşmiş Milletlere gitti ve Self-Determinasyon hakkı talebinde bulundu yani referandum yapın, Kürtler kendi kaderini kendileri tayin etmek istiyorlar şeklinde bir alt yapı hazırlamaya çalıştı. Bu Kürt’le, Türkü ve aynı kıbleye secde eden insanları birbirine düşman etmektir koparmaktır. ‘dedi.

İlerleyen zamanlarda yeni eserlerinin de geleceğini belirten İrfan Sönmez; ‘‘Elazığlı bir aydın olarak görevimi yaptığımı düşünüyorum, İnşallah başka eserler de önümüzdeki 3, 4 ay içerisinde gelecek. ‘ifadelerini kullandı.

kaynak:kanal23.com-İrfan Sönmez