Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen kademeli normalleşme ve yayımlanan haritasında Adıyaman’ın kırmızı kategoride yer almasına yöneticilerin sebep olduğunu söyledi.

Asnuk yaptığı basın açıklamasında, bir takım tespitlerde bulunurken, yönelttiği sorularla yetkililerden cevaplar istedi.

"Sabır tavsiyesi dışında elinizden gelen bir şey yok mu?"

"Seçtiğiniz liyakatsız yöneticilerin bu işte payı yok mu?" ifadelerini kullanan Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Haşim Asnuk'un açıklaması şöyle:

"1 Mart itibariyle açıklanan  kademeli normalleşme haritasında Adıyaman yüksek riskli grupta yer aldı.

Yakın çevresindeki illerin düşük ve orta riskli göründüğü haritada kırmızı rengiyle ön plana çıkan Adıyaman'ın durumu bizi bir hayli üzmüştür.

Bu sonuçtan sadece Adıyaman halkının duyarsızlığı sonucunu çıkarmak insafsızlık olur.

Yetkililerin diline pelesenk ettikleri maske mesafe ve hijyene yönelik açıklamalar günü kurtarma açıklamalarıdır.

Bu süreçte yakın illerimizin birçoğunu ziyaret etmiş biri olarak Adıyaman halkının birçok şehirden daha dikkatli davrandığını söyleyebilirim, kurallara yüzde yüz bi riayet söz konusu olmasa da genel anlamda taziye düğün vs konularda birçok ilden daha duyarlı olduğumuzu gözlemledim.

Bütün bunlara rağmen Adıyaman'ın bu görüntüsü içimizi acıtmaktadır.

Bu vesile ile yetkililere soruyoruz

1. Hergün kararları yayınlanan il hıfzıssıhha kurulu toplanıyor mu yoksa sadece bir defa toplandı ondan sonra hazır metne imza ile mi yetiniyorlar?

2. İl Sağlık Müdürü ve Hastane başhekiminin pandemin başından beri süreçle ya da hastanenin işleyişi ile ilgili açıklamları oldu mu?

3. Eski 82. yıl Hastanesi idari bina olarak kullanılmak yerine pandemi hastanesi yapılamaz mıydı?  Şanlıurfa'da hasthane yetersizliğinden dolayı Özel Ursu Hastanesi kiralanarak pandemi hastanesine dönüştürüldü, biz bırakın bunu yapmayı elimizdeki hastaneyi makam odalarına çevirdik.

4. Koronavirüs hastaları ile diğer hastaların aynı havalandırma sisteminde bulunan odaları, koridorları kullanmaları bu virüsün de havadan bulaş riski gözönünde alındığında sakıncalı değil mi?

5. Özellikle mesainin başlama saatleri ile bitiş saatlerindeki yoğunlaşmayı önlemek amacıyla belediyemizin toplu taşıma araçları ile ilgili bir çalışması var mıdır?

Netice itibariyle  bu şehir sadece virüsle mücadele alanında değil her alanda ihmal edilmiştir.

Millete sabır tavsiyesinde bulunan yetkililere soruyoruz.

Bizim lokantacı, çaycı, kantinci, servisçi, öğrenci ve diğer esnafın bu süreçte en çok yaptığı ve öğrendiğidir "SABIR".

Peki sizin sabır tavsiyesi dışında elinizden gelen bir şey yok mu?

Seçtiğiniz liyakatsız yöneticilerin bu işte payı yok mu?"