Adıyaman siyasetinin populer isimlerinden iyi parti genel idare kurulu üyesi Mahmut Bozkurt ,İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve CHP Adıyaman milletvekili Abdurrahman Turtdere'nın de katıldığı kongreye katılım yuksek oldu.

Pandemi nedenıyle sosyal mesafe ve maske kuralına özen gösterilen kongrede siyasi otoriteler seçim öncesi Mahmut Bozkurt'un desteklediği aday Hakan Karaaslan'ı favori gördukleri seçimde ,son anda adaylığını açıklayan Kenan Doğan'ın kazanması sürpriz oldu.

İYİ parti kongresini değerlendiren otoriteler yapılan seçimle iyi parti delegasyonunun partinin ilkelerine sahip çıktığı yönundeydi.

Başkan Doğan, güven tazeledi

İYİ Parti Adıyaman İl Başkanlığında yapılan 2.olağan genel kongrede mevcut İl Başkanı Kenan Doğan yeniden başkan seçildi.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda yapılan kongrede mevcut Başkan Kenan Doğan ile Merkez ilçe Başkanı Mehmet Hakan Karaaslan yarıştı.

İki listeyle gidilen kongreye TBMM Divan Katip üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, STK temsilcileri, dernek başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede 534 delegeden 345 delege oy kullandı. Seçimde 345 delegenin kullandığı oydan 3 tanesi geçersiz sayıldı.

Doğan 198 oy alırken merkez ilçe başkanı olan ve il başkanlığı için seçime giren Karaaslan ise 144 oy aldı.

198 oy alarak yeniden başkanlığa seçilen Doğan, herkese teşekkür etti. TBMM Divan Katip üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise seçimin hayırlara vesile olmasını diledi.

Sonbaharda İYİ parti kurultayı içinde delegelerini belirleyen partide yeni dönem için başkanlar kolları sıvadı.


Haber:R.Kıymaz