Gazeteci-Yazar Mehmet Metin'er Milliyet gazetesinde köşesinde Kahta belediye başkanı Abdurrahman Toprak'ı uyardı.

Metiner, Star gazetesinde Cumartesi günü “Hiçbir makam için değmez!” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve son günlerde İYİ partiden Kahta belediye başkan adaylığı söylentileri dolaşan Abdurrahman Toprak'ı hedef alan yazısında şunları söyledi “Kimin için yapıyorsun bunu? Ne adına? Kendi nefsin için elbette. Tekrar, bir kez daha belediye başkanı olmak için. Seçilemezsin ya, tut ki seçildin, değer mi kardeşim değer mi? 

O 80 öncesinin yiğit ve ak namına, Akıncı sıfatına geçici bir makamı tercih etmene değer mi kardeşim? 

Senin adına çok üzüldüm. Sana yanlış yapılmış olabilir. Hak ettiğin halde tekrar sana görev verilmemiş olabilir. Başımıza tac edilen kimi isimlerin davamızla zerre miskal alakalı olmadığını görerek Akıncı ruhuyla tavır koymanı anlarım. Lakin sırf kendi nefsin için başka partinin saflarına katılıp kılıç üşürmeni zinhar affedemem.

80 öncesinde o sokaklarda birlikte mücadele verdik ölümüne. Gözümüzde ve gönlümüzde makam hırsı yoktu. Gel yol yakın iken ve henüz vakit varken bu yanlıştan vazgeç! Bir kardeşin olarak bunu senden dilemeye hakkım var. Ağrımıza giden yanlışları birlikte düzeltebiliriz. Davamıza zarar vermeden... Davamızın hasımlarının safında durmak da neyin nesi kardeşim?

Hep kendin için isteyen huyundan vazgeç! Biraz da kardeşlerin için iste! Ha yeri gelmişken belirteyim: Bu tepkin bir başka kardeşin adına olsaydı seni saygıyla anar takdir ederdim!

Varsa yoksa ben diyorsun. Bir koltuk bizim için bu kadar değerli olmamalı kardeşim! Hem unutma ki partimizden aday gösterilen kardeşimiz halkın sevip saydığı eski bir dava arkadaşımız bizim. Koluna girip kazandırma yolunu seçeceğine şimdi düne kadar dava adına ateş püskürdüğün bir başka partiden aday olup kaybettirmeye çalışıyorsun!

Kazanamazsın. Hem kazansan bile asıl kaybeden sensin! Kaybettiklerinin yanında bir makamın ne değeri var ki! Yazık etme kendine. Seninle bugüne kadar beraber olmuş kardeşlerini ezip geçme nefsin için. Bu günler gelir geçer. Ömür gelir geçer. Hepimiz imtihandan geçiyoruz. Nefsine ve öfkene yenik düşme. Başka yerde baş olmaktansa dava adamlığına yaraşır bir nefer olmayı tercih et!

Başkası dava hassasiyetini gözetmiyor veya dava hassasiyetiyle bağdaşmayan isimleri makam ve unvan sahibi kılıp başımıza dikiyor diye sen dava adamlığına yakışmayan bir konuma itersen kendini ebediyen kaybedersin! 

Yeniden düşün kardeşim! 

Bir koltuk için değmez be kardeşim, asla değmez! ' dedi.

Mehmet metiner'in köşe yazısının yayınlamsı sonrasında AK parti genel merkezinin kahta belediye başkanı Abdurrahman Toprak'ı göruşmek uzere Ankara'ya çagırdığı söyleniyor. Kahtalılar aday adaylarının tavrını ve Ankara  dönüşü Abdurrahman Toprak'ın yapacağı açıklamayı bekliyor