AK Parti adayı Dr. Süleyman Kılıç seçim çalışmalarını sürdürürken , Adıyaman belediye başkan adaylığı için HDP-SP ortak adayı eski AK Parti milletvekili A.Faruk Ünsal Saadet partisi, CHP-İYİ parti adayı olarak ta İYİ partiden A.Kadir Kırmızı aday olarak açıklandı. iki başlılığını ortadan kaldırmak için Ankara'da parti genel merkezlerinde kulisler devam ediyor.

AK Parti adayı Dr. Süleyman Kılıç seçim çalışmalarını sürdürürken , Adıyaman belediye başkan adaylığı için parti genel merkezlerinde HDP-SP ortak adayı olarak eski AK Parti milletvekili A.Faruk Ünsal Saadet partisi adayı olarak ilan edilirken, muhalefette bir adım da İYİ partiden geldi ve AK partinin aday adayı eski belediye başkanı A. Kadir Kırmızı İYİ parti adayı olarak ilan edildi.
Muhalefette iki başlı durum ortaya çıktığı görünse de parti genel merkezleri anket yaptırarak ve ikili temaslarla Adıyaman'da bir adayın muhalefette olmasını sağlama yönünde.
İYİ parti CHP arasında Adıyaman adayının bire düşürülüp Saadet partisininde desteğinin alınması için üçlü görüşmeler perde arkasında sürdürülüyor.
Adıyaman'da AK partinin ezici bir oy üstünlüğünün olmasına rağmen, siyasi otoriteler muhalefetin aday sayısını bire düşürdüğünde seçimin çekişmeli geçeceğine dikkat çekiyorlar.