TOPÇU ’Çerkez-Abhaz Sürgün ve soykırımı unutmayacak’

Uluslararası Kafkas derneği tarafından düzenlenen 13.Yılın En iyileri ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın TopçuÇerkez-Abhaz Sürgün ve soykırımını unutmayacağız’ dedi.

Ankara Etimesgut Korkutata Kültür Merkezinde gerçekleştirilen geleneksel ödül töreninde konuşan Topçu şunları söyledi ‘ Değerli hanımefendiler, beyefendiler, kıymetli basın mensupları sizleri Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyor hayırlı akşamlar diliyorum.

Derneğimizin genel başkanı sayın Oğuz Berk beye sizlerle bu anlamlı gecede birlikte olmamıza vesile olduğu için şükranlarımı arz ediyorum.

Değerli katılımcılar.

Aradan geçen 158 yıla rağmen unutulmayan Büyük Çerkez-Abhaz Sürgün ve soykırımı, tarihimizin en acı sayfalarından biri ve ben insanım diyen herkesin yüreğinde de derin bir yaradır.

Bu vesile gururla ve minnetle ifade etmek isterim ki, sürgünle birlikte, Anadolu’nun çeşitli yerlerine giden Çerkez ve Abhaz büyüklerimiz, daha yerleşip Türkçe konuşmayı bile öğrenmeden, istiklal ve istikbalimiz için, Yemen, Sarıkamış, Çanakkale, Trablusgarp, Balkan ve kurtuluş savaşlarında, Türkiye’deki kardeşleri ile omuz omuza savaşıp bu toprakların ebedi vatanımız olması ve bayrağımızın inmeyip, ezanımızın susmaması için şehadetle kucaklaşmışlardır.

Sözlerime son verirken, sürgünde ve milli mücadele yıllarında şehid olan atalarımızı rahmet ve şükranla anıyor, birlik ve dirliğimizin İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan bütün Kafkas kökenli kardeşlerimi de saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Uluslararası Kafkas Derneğimiz tarafından 13.Yılın En İyileri Ödülü verilen herkesi tebrik ediyor ve bu güzel organizasyon da emeği geçen herkesi candan kutluyorum’ dedi.

Kafkas dernekleri ve bağlı kuruluşların yanı sıra Türk dünyasına duyarlı çok sayıda vatandaşında katıldığı programda Kafkas halk dansları gösterileri ve Aslan Tlebzu konser verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun Türk dünyasına duyarlılığınının altının çizildiği program sonrası izleyicilerin çoğu Yalçın Topçu ile resimler çekindiler program geç saatlere kadar sürdü.

Kaynak: GAP olay gazetesi,